Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Punch Graphix nv

Halfjaarverslag 2009 beschikbaar

Sterke omzetdaling wegens terugval machineverkoop en herstructureringslasten leiden tot significant verlies

Eede, Nederland - 28 augustus 2009 8:00u - Punch Graphix nv (`Punch Graphix') publiceert vandaag het halfjaarverslag 2009. De omzet over het eerste halfjaar daalde ten gevolge van de wereldwijde economische crisis met 28% tot 56 mio EUR (H1-2008: 78 mio EUR), hoofdzakelijk wegens een sterke terugval van de vraag naar machines. Teneinde de kostenstructuur van de groep in lijn te brengen met de gewijzigde marktomstandigheden heeft de groep een herstructurering doorgevoerd met belangrijke eenmalige kosten als gevolg (totale eenmalige kosten circa 11 mio EUR). De operationele cashflow (EBITDA) van de groep over het eerste halfjaar daalde van 21,5 mio EUR vorig jaar tot 4,9 mio EUR. Het aandeel van de groep in het nettoverlies over het eerste halfjaar beloopt 10,9 mio EUR; vorig jaar werd een winst van 6,4 mio EUR gerapporteerd. De groep wenst geen concrete vooruitzichten voor 2009 aan de markt mee te geven, maar verwacht geen snelle verbetering van de algemene marktomstandigheden.

Met ingang van 1 oktober 2009 wordt Wim Maes aangesteld tot CEO. De voordracht zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan een algemene vergadering van aandeelhouders van Punch Graphix in de loop van de 2e helft van september 2009. Wim Maes zal zich vanaf september voorbereiden op zijn nieuwe taak. Hij vervangt Herman olde Bolhaar die per 1 juli 2009 werd benoemd tot CEO ad interim. Wim Maes (°1972) werd in juli 2007 benoemd tot CEO van Punch Telematix, beursgenoteerd ontwikkelaar en producent van transportmanagementoplossingen voor grote en kleine bedrijven uit de truck-en-transportsector. Hij startte zijn carrière bij Traficon waar hij via diverse technische functies opklom tot Technical Director. Vervolgens was hij gedurende zes jaar werkzaam bij Barco waar hij achtereenvolgens Sales Executive, Sales Director EMEA en Director Sales & Marketing was voor Barco Simulation. Wim Maes is Master in de ingenieurswetenschappen - burgerlijk elektrotechnisch werktuigkundig ingenieur mechatronica (K.U. Leuven, België).

Herman olde Bolhaar: "We zijn verheugd dat Wim Maes ons managementteam komt versterken. Hij heeft met name ervaring, niet alleen op het gebied van sales en business development, maar ook op vlak van R&D en strategie. Mede dankzij hem realiseerde Punch Telematix een geslaagde turnaround. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij de juiste kennis en ervaring heeft om Punch Graphix de komende jaren te leiden."

De Raad van Commissarissen is de heer olde Bolhaar zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij zich als CEO ad interim van zijn taak heeft gekweten.




Ingezonden persbericht