Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Yvonne Brill geeft succesreeks 'Bianca' een vervolg

EMMEN/AALDEN - Met 'Bianca en Gypsy' heeft jeugdboekenschrijfster Yvonne Brill haar successerie een spannend vervolg gegeven. Deel 59 van de populaire jeugdboekenreeks Bianca is nu via internet en de boekhandel verkrijgbaar. "Met bijzonder veel plezier heb ik eraan gewerkt", zegt de auteur. "Bianca en haar vriendinnen blijven me fascineren. Ze zijn zo levensecht dat ik er vrij moeiteloos over kan verhalen. Ik wil het de lezers niet onthouden. Het is fantastisch dat er nog steeds zo'n grote belangstelling voor de Bianca-boeken is."

De Bianca-reeks kent een trouwe schare aan fans. Meisjes van vroeger zijn ondertussen moeders geworden, die de liefde voor Bianca doorgeven en voorlezen en met smart op nieuwe uitgaven van de populaire schrijfster wachten. Mede vanwege de vraag naar de boeken heeft Yvonne Brill samen met Publique Uitgevers in Emmen vorig jaar besloten om de boekenreeks ook via de website www.biancaboek.nl op het internet te plaatsen. Yvonne Brill: "Er is van sommige delen in de boekhandel niets meer te krijgen. Puur zonde. Daarom hebben we samen met de uitgever besloten om alle uitgebrachte delen weer in herdruk te nemen. Belangstellenden kunnen éĂ©n of meerdere series van de Bianca-reeks online bestellen."

Inspiratie

Aan inspiratie nog steeds geen gebrek bij de 66-jarige Yvonne Brill. Er verschenen van haar inmiddels meer dan 135 jeugd- en kinderboeken. Van verschillende series zijn inmiddels tientallen herdrukken verschenen. Bij elkaar opgeteld circuleren er wereldwijd meer dan 2.500.000 boeken van Yvonne Brill. Boeken waaruit met name onvoorwaardelijke vriendschap, liefde en respect doorklinkt. Haar stijl kenmerkt zich door een verregaande verbinding van fantasie en realiteit.

De schrijfster verzint avonturen met zoveel overtuiging dat de lezer ze moeiteloos accepteert. Verhalen over amazones, mooie paarden en druk bezochte maneges voeren de boventoon in haar boeken. Yvonne zegt: "Bianca staat voor vriendschap, loyaliteit en liefde voor alles wat met mens en dier te maken heeft. Maar ook een meid die heel zelfbewust in het leven staat en met een duidelijk doel voor ogen. Voor kinderen en voor volwassenen is het heel herkenbaar."

Alle details kloppen en de situaties zijn levensecht beschreven. Levendiger dan bij menig ander auteur, wellicht omdat Yvonne, van huis uit illustrator, de personages vaak eerst schetst, voordat ze ze in tekst vertaalt. Met dank overigens aan de kritische en motiverende eindredacteur Koos Brill, oud-adjunct directeur bij de Rabobank. De nuchtere Groninger en de rasechte Amsterdamse kruisten elkaar op het levenspad. Ze maakten samen de voorbije decennia schitterende kunstzinnige en literaire creaties.

Bianca en Gipsy

Met de Bianca-reeks veroverde Brill de harten van vele duizenden jonge en volwassen lezers. Het eerste boek verscheen in 1978. Maar de boeken zijn volkomen tijdloos, want na dertig jaar zijn ze op geen enkele manier verouderd. Dat komt door de stijl. Brill mijdt waar mogelijk modieus taalgebruik. Ontspanning, humor en spanning, zijn de elementen die volgens Yvonne en Koos in ieder jeugdboek thuishoren.

'In deel 59, Bianca en Gypsy, is het knap onrustig op manege De Vriendschap. Dat komt niet alleen door alle verbouwingen, maar vooral omdat Bianca en haar vriendinnen verzeild raken in een angstig avontuur, een ontvoering! Daarnaast zijn de wintermaanden, ondanks de gezellige feestdagen, te koud en te lang en het verlangen naar een echte vakantie is groot. Dan komt er een aantrekkelijk aanbod uit Griekenland van Ari Popoulos, hetgeen wel erg geheimzinnig klinkt. Een ontmoeting uit het verleden 'de snelle Ros' rolstoelmeisjes laat zien dat manege de Vriendschap aan het groeien is, een echt centrum voor alle vrienden. Op de manege klinken bruiloftklokken en dat betekent, gekke toestanden, en de liefde van Lodewijk van Rosenstein voor 'zijn' Bianca krijgt die een kans? De ontvoering krijgt een naar staartje, maar uiteindelijk... een gelukkig einde. In het voorjaar zijn er koersen te rijden en daarna gaan ze met elkaar naar 'Graceland' op uitnodiging van de Popoulos familie. Maar waarom vroeg Ari of ze verstand hebben van wilde paarden?Â’ Bestel nu deel 59 via www.biancaboek.nl en je bent weer helemaal op de hoogte van de laatste avonturen van Bianca en haar vrienden.

Bijschrift foto: Yvonne Brill uit Aalden geeft de populaire jeugdboekenreeks Bianca een vervolg. Inmiddels is deel 59 verkrijgbaar. Yvonne schreef meer dan 135 kinder- en jeugdboeken.

(Foto: Ruud Janse Fotografie).