Partij van de Arbeid
Economische Zaken en de minister van Financiën over sluiting van een postagendschap in Utrecht
Mime-Version: 1.0

Message-Id:

Den Haag, 28 augustus 2009

Vragen van de leden Vos en Spekman (beiden PvdA) aan de staatssecretaris Economische Zaken en de minister van Financien

over sluiting van een postagentschap in Utrecht


* Bent u bekend met de berichtgeving over de abrupte sluiting van het postagentschap in het winkelcentrum Rokade in de Utrechtse wijk Zuilen?{1}


* Bent u eveneens bekend met het feit dat bezorgde buurtbewoners met een handtekeningenactie tegen de sluiting van het postagentschap inmiddels 1300 handtekeningen hebben verzameld en zullen aanbieden aan wethouder Den Besten?


* Hoe verhoudt zich deze sluiting tot de afspraken die er zijn gemaakt in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer over de bereikbaarheid van basisbetaaldiensten?


* Hoe verhoudt zich deze sluiting tot de afspraken die er zijn gemaakt over de bereikbaarheid en aanwezigheid van postagentschappen in Nederland tijdens het debat over de sluiting van Postkantoren door TNT Post?


* Bent u het met de fractie van de PvdA eens dat in een dichtbevolkte wijk als Zuilen, waar ook veel ouderen wonen het niet wenselijk is als een dergelijke voorziening wordt opgeheven?


* Bent u bereid om Postkantoren BV en de ING te manen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen in het winkelcentrum Rokade?

{1} http://www.ad.nl/utrecht/3383721/Zuilen_in_actie_tegen_abrupte_sluiting_van_postagentschap.html