Ingezonden persbericht


Voorproefje SAIL 2010, tall ship DAR in Amsterdam

Amsterdam, 28 augustus 2009 - Vandaag is het Poolse tall ship Dar Mlodziezy in Amsterdam gearriveerd. Een jaar voor SAIL Amsterdam 2010 maakte de crew tijdens een rondvaart over het IJ duidelijk, uit te kijken naar het grootste nautische evenement van Nederland. Zo kregen veel Amsterdammers alvast een voorproefje van SAIL 2010.

Dar Mlodziezy

De Poolse Dar is één van buitenlandse tall ships die is uitgenodigd voor SAIL Amsterdam 2010. De indrukwekkende stalen driemaster meet 110 meter en voert onder vol zeil 3.015 m2 zeiloppervlak. Het schip dient als zeilopleidingsschip en vaart de hele wereld over. Op haar route naar Frankrijk, maakt het schip een tussenstop in Amsterdam. Het tall ship is tot en met maandag 31 augustus in Amsterdam, waar het afgemeerd ligt in de Coenhaven. Hier kan het publiek de Dar bezichtigen.

SAIL 2010

SAIL Amsterdam vindt volgend jaar plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus. Tijdens het gratis toegankelijke evenement is een imposante vloot van tall ships uit de hele wereld te bewonderen. Daarnaast meren naar verwachting circa 600 schepen, van varend erfgoed tot uiterst modern, af in en rondom het IJ. Het nautische aanbod wordt omlijst door een uitgebreid cultureel en nautisch getint programma voor jong en oud.

SAIL 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Gemeente Amsterdam, Koninklijke Marine, ING, Nationale Postcode Loterij, Telegraaf en Gaastra en de sponsors Accor Hotels, Provincie Noord-Holland, Nuon en Clifford Chance.

//

Rechtenvrije foto is in hoge resolutie te downloaden van: http://sail2010.nl/pers/beeldmateriaal/

Svp naamsvermelding fotograaf: Fleur Gerritsen.

Fotobijschrift: De crew van de Dar Mlodziezy, die vrijdag een rondtocht over het IJ maakte, geeft aan uit te kijken naar SAIL Amsterdam 2010.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht