Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - rijden onder invloed                         |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 augustus op de Operadreef in Harderwijk een 20-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist tijdens een verkeerscontrole omstreeks 01:50 uur staande op de Operadreef. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,0 blies. Omdat de automobilist een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is met een rijverbod van enkele uren heengezonden.

|     |Vaassen - rijden onder invloed                            |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 augustus op de Laan van Fasna in Vaassen een 25-jarige man uit Vaassen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist tijdens een alcoholcontrole omstreeks 00:30 uur staande op de Laan van Fasna. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,0 promille blies. De bestuurder is met een boete en een rijverbod van enkele uren weer heengezonden.

|     |Harderwijk - oplettende burger 'redt' drie fietsen        |

De politie Harderwijk is op zoek naar de rechtmatige eigenaren van drie damesfietsen die in de nacht van woensdag op donderdag 27 augustus door een oplettende burger in veiligheid zijn gesteld.


De politie kreeg omstreeks 03:30 uur de melding van de poging tot diefstal binnen. Een oplettende buurtbewoner zag dat onbekende mannen op De Witte Hagen in Harderwijk aan het sjouwen waren met fietsen die op slot stonden en waarschuwde direct de politie. De politie trof op aanwijzing van de melder op de hoek van de Witte Hagen en de Evertsenlaan drie damesfietsen aan. Van de mogelijke daders van de diefstallen was geen spoor meer te bekennen. De politie heeft de drie fietsen meegenomen naar het politiebureau van Harderwijk en vraagt degene die hun fiets missen zich te melden.

|     |Epe - snelheidscontrole op weg naar scholen               |

De scholen zijn weer begonnen en de politie ziet er op toe dat de basisschool leerlingen veilig naar school kunnen. In dat kader heeft de politie Epe vrijdagochtend 28 augustus voor de tweede keer deze week een snelheidscontrole gehouden op de Krugerstraat in Vaassen nabij de kruising met de Potgieterstraat.


De Krugerstraat ligt in een 30 km/u zone en is een route naar een drietal basisscholen op vier lokaties.


In totaal reden een tiental bestuurders/bestuursters te hard en werden direct staande gehouden. Allen kregen direct een bekeuring uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 44 km/u , wat een bekeuring van 69 euro opleverde.


De komende tijd zal de politie extra controles houden rond de diverse scholen binnen de gemeente Epe.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --