Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 28 augustus 2009

Startsein voor invulling Groene Huiskamer

De Groene Huiskamer van Kattenbroek en Zielhorst krijgt steeds meer vorm. In april heeft de projectgroep de plannen aan de wethouder gepresenteerd. Op vrijdagmiddag 28 augustus hebben de projectgroep Groene Huiskamer en wethouder Gert Boeve het convenant ondertekend waarin de plannen voor het vijvergebied staan.

Het convenant is het resultaat van de inspanningen van de projectgroep bestaande uit jongeren, omwonenden en belanghebbenden en bestaat uit twee plannen: het Inrichtingsplan en het Buurtbeheerplan. Wethouder Gert Boeve: "Dankzij de inzet van de buurtbewoners en de jongeren wordt de Groene Huiskamer een aangenamere plek voor jong en oud. Onder dit plan en de bijbehorende afspraken heb ik met plezier mijn handtekening gezet."

Buurtbeheerplan
Het doel van de Groene Huiskamer is om voor jong en oud het verblijven in het gebied prettiger te maken en om overlast voor omwonenden te beperken. Na de eerste presentatie van de ideeën voor de Groene Huiskamer aan de achterban bleek dat er meer dan alleen voorzieningen nodig is om dit doel te bereiken. Daarom zijn in het buurtbeheerplan afspraken vastgelegd tussen de samenwerkende partners om de leefbaarheid in het gebied te vergroten, zoals straatcoaches en de gezamenlijke aanpak van overlast. Een begeleidingsgroep, bestaande uit bewoners, welzijnswerk en gemeente begeleidt de realisatie van de afspraken uit het buurtbeheerplan.

Inrichtingsplan
In het inrichtingsplan is voor het gehele gebied vastgelegd wat voor voorzieningen er komen. Een multifunctioneel sportveld, een ontmoetingsplek en speelvoorzieningen voor jonge kinderen zijn enkele van de voorzieningen die straks gerealiseerd worden in de Groene Huiskamer van Kattenbroek. Een kwaliteitsgroep bestaande uit jongeren en bewoners gaat de gemeente helpen bij de verdere uitwerking en invulling van de voorzieningen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort