Geuzenpop is geen kleintje meer


ENSCHEDE, 20090618 -- De vijfde editie van Geuzenpop staat voor de deur. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus wordt er dan ook groots uitgepakt op Het Rutbeek in Enschede met veel, heel veel live muziek, uitbreiding op het gratis vrijdagavond programma en... nog veel meer!

Eerder maakte de organisatie al 10 namen bekend, n.l.: Epica, De Staat, Janez Detd, Elle Bandita, Blaudzun, Filthy Nelly, Kleazer en De Grote Dwars en Anders Jubileum Show 2009.
Voor de vrijdagavond waren The Hot Stewards en Swelter al bevestigd.
De organisatie is dan ook trots om de volgende rij namen bekend te maken. Dit jaar staan naast bovengenoemde namen ook het Engelse Infadels, de Zweedse metal sensatie Sonic Syndicate, het Hongaarse Superbutt, het Nederlands/Belgische Drive Like Maria, de Duitse Speedrockers V8Wankers, en Hit Me TV op de hoofdpodia. Voor de vrijdagavond kunnen we bevestigen dat de jonge rockers van The Death Letters, het supersnelle ReneSG en de 70's rock band Birth of Joy aanschuiven. In De Huiskamer zullen ook singer/songwriter Kevin Stunnenberg, de band The Kings of Oblivion, de electro rock `n rolla van Capacocha en de band Dark Roasted Chicken Skin optreden. De DJ's van De Kaasverzamelaars zullen hun kunsten op de draaitafel laten zien dit jaar.
De organisatie is ontzettend blij met al deze namen maar belooft iedereen nog meer namen. Zo is men nog druk met de DJ?s voor de Atak Danstent maar ook voor de verschillende podia en in De Huiskamer komen zeker nog een aantal toevoegingen. In totaal komen er nu nog zo?n 20! namen bij de komende tijd! En waar die namen allemaal komen, dat laat de organisatie zo snel mogelijk weten want er komt nog veel meer nieuws.

Vrijwilligers
Geuzenpop wordt volledig mogelijk gemaakt met en door vrijwilligers. Dit jaar zijn er 150 vrijwilligers nodig voor beveiliging, catering, op- en afbouw, schoonmaak, horeca etc. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven via de website van Geuzenpop.

Camping
Na de succesvolle start van de camping vorig jaar gaan we natuurlijk door. Dus ook dit jaar weer een supergezellige festivalcamping van vrijdagmiddag 12:00uur tot zondagmiddag 12:00uur.

Kaartverkoop
Inmiddels is de kaartverkoop gestart. Dagkaarten kosten ¤ 17.50, kaarten incl. camping kosten ¤ 25.00. De kaarten zijn te koop via de Geuzenpop website, alle Free Record Shops in Nederland en de diverse lokale voorverkoopadressen.

Meer informatie over het festival en de kaartverkoop vind je op de website www.geuzenpop.nl





Ingezonden persbericht