Nieuwe belangenorganisatie homogemeenschap


LEEUWARDEN, 20090828 -- Stichting GayLeeuwarden is een nieuwe belangenorganisatie die zich inzet voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transseksuelen, travestieten en transgenders, en is ontstaan uit de informele activiteitenvereniging GayLeeuwarden die reeds 10 jaar belangeloos een online uitgaansagenda publiceerde voor Leeuwarden en omstreken.

Met de omvorming tot een stichting en het betrekken van nieuwe doelstellingen zetten wij ons vanaf heden in voor gelijke behandeling, activiteiten, sociaal-maatschappelijke ondersteuning, voorlichting, en veel meer, en hoewel de naam van de stichting anders doet vermoeden zullen wij ons inzetten voor onze doelstelling in heel Nederland.

In tegenstelling tot vele andere belangenorganisaties heeft Stichting GayLeeuwarden tot doel om de emancipatie van haar doelgroep binnen de samenleving door hen deel te laten nemen aan het maatschappelijke verkeer met behoud van hun eigen identiteit. Kortom; Altijd en overal jezelf kunnen zijn. De komende periode zullen wij ons vooral richten op het inventariseren van wensen uit de samenleving.

Stichting GayLeeuwarden





Ingezonden persbericht