Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Klinkende namen op 20e editie van Achterhoeks popfeest

Pete Murray en Saint Jude ook op Huntenpop Festival

Het 20e Huntenpop Festival, dat eind augustus in de Achterhoek wordt gehouden, blijft met opzienbarende namen komen. Eerder was al bekend gemaakt dat de Amerikaanse topformatie The Offspring op vrijdag 28 augustus een exclusief concert geeft op het festivalterrein en dat op zaterdag het publiek onder meer kan genieten van componist en muziekproducer Junkie XL, pianist Van Velzen en de Jeugd van Tegenwoordig. Huntenpop heeft nu ook aangekondigd dat ook de populaire Australische singer/songwriter Pete Murray, de metalband Stream of Passion (Ned-Mex) en de Britse band Saint Jude naar Ulft komen.

Oud-rugbyspeler Pete Murray is uitgegroeid tot de meest populaire singer/songwriter van Australië. Door een onherstelbare blessure leerde Peter Murray gitaar spelen en niet bepaald zonder succes: zijn debuutalbum werd meteen zes keer platina in Australië.

Stream of Passion

De metalband Stream of passion is geformeerd rond de Nederlandse gitarist Arjen Lucassen en de Mexicaanse zangeres Marcela Bovio. Deze twee hadden eerder samen gewerkt op het album The Human Equation van Lucassen's belangrijkste muzikale project, Ayreon. Arjen Lucassen heeft in de metal- en rockscene de naam (en faam) om een maniakale producer te zijn en grootste projecten aan de lopende band in zijn studio realiseert. Op de excellente Ayreon albums geeft de who is who in de rockscene de deurklink in de hand. Inmiddels heeft Lucassen de band verlaten en bestaat Stream Of Passion uit Johan van Stratum, Marcela Bovio, Jeffrey Revet, Eric Hazebroek, Stephan Schultz en sinds kort Martijn Peters.

Grote namen

Saint Jude speelt strakke southern rock 'n roll in de traditie van grote Engelse bands als de Stones en The Faces. De bandleden zijn grootgebracht op een dieet van Aretha Franklin, Janis Joplin en Led Zeppelin. En dat is duidelijk hoorbaar. Onder de schare fans van de band bevinden zich ook grote namen als Ronnie Wood (Rolling Stones), Jimmy Page (Led Zeppelin) en Mick Jones (The Clash). Niet alleen hij is lovend over de nieuwe rocksensatie uit Londen. Ook sterren als Jimmy Page en Kate Moss bezochten al meerdere optredens van Saint Jude.

Music for a better World

Op de jubiileumeditie van het Huntenpop Fesdtival wordt ook een zogenoemd wereldplein ingericht in het kader van het project 'Music for a better world'. Dat heeft als doel de culturen en achtergrondenen uit de Derde wereld op een laagdrempelige wijze meer zichtbaar te laten zijn bij de festivalbezoekers. Er komt een tentendorp met een podium, tentoonstellingen, workshops, kinderprogramma's, informatie en een wereldmarkt. De wereldmarkt wordt ingericht door organisaties die actief zijn op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen, cultuur, milieu en mensenrechten. Er komen onder andere acts van Nyacha (Mozambique) en Black Angels ( Kenia).

Kaartverkoop

Kaarten voor het Huntenpop festival op 28 en 29 augustus a.s. zijn verkrijgbaar via www.ticketservice.nl. Zowel dagkaarten als passe-partouts voor het gehele festival zijn hier te bestellen. Er is een camping op loopafstand. Kijk voor meer informatie op www.huntenpop.nl

--- EINDE PERSBERICHT ---