Gemeente Gilze en Rijen

Rijense genomineerd voor de CAPawards

Stem vóór 24 juli op Minke Geraerts uit Rijen

Minke Geraerts uit Rijen is aangemeld als kandidaat voor het TROS-programma 'Aan Talent geen Gebrek'. Tot haar eigen verrassing is ze genomineerd voor de CAPawards en staat ze nu op de speciale website www.capawards.nl. Daar vind je haar onder de categorie Fysiek.

De CAPawards staat voor handiCAP en CAPability. De getalenteerde genomineerden laten zien dat ze zich niet tegen laten houden door hun handicap. Dat mensen met een fysieke beperking verder gaan waar anderen stoppen. Ze putten kracht uit datgene wat wel kan in plaats van wat niet kan. Ze geloven niet in beperkingen.

Vorig jaar werden de CAPawards voor het eerst uitgereikt. Doel is de betrokkenheid in de samenleving en het werken aan een positieve beeldvorming van mensen met een fysieke beperking te bevorderen.

Waarom genomineerd?
Minke Geraerts uit Rijen is enthousiast hiker en abseiler. Niets vreemds zou je denken, totdat je beseft dat Minke's gezichtsvermogen minder dan 5% is. Minke is ook ambassadeur van Onbeperkt Nederland. In die hoedanigheid wil ze aandacht voor de vrijwilligers die helpen bij sportverenigingen. Minke weet als geen ander dat bij aangepaste sporten vrijwilligers hard nodig zijn. Ze wil subsidies bij elkaar krijgen om onkosten voor vrijwilligers te vergoeden. Ze zal een landelijke campagne opzetten om actief vrijwilligers te werven. Haar grootste inzet zal zijn om vooral jongeren ervan te overtuigen dat vrijwilliger zijn gewoon leuk is.

Tweede aandachtspunt van Minke zal zijn: verbeteringen in het openbaar vervoer voor mensen met een beperking. Geen mogelijkheid tot zelfstandig instappen bij treinen, lange wachttijden voor aangepaste taxi's, kwaliteit van chauffeurs, oneigenlijk gebruik van de vervoersmogelijkheden. Minke wil een nieuw systeem voor deeltaxivervoer: "Efficiency is prima maar nu schiet het zijn doel voorbij".

Vind je Minkes ideeën sympathiek? Stem vóór 24 juli op haar via www.capawards.nl In een live TV-uitzending op vrijdag 28 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.

Datum bericht: 19 juli 2009