Gemeente Alphen aan den Rijn


Het Lakeside Festival op 28 en 29 augustus is met recht een festival voor en door de jeugd van Alphen aan den Rijn. Ruim 85 jongeren hebben zich aangemeld om de organisatie, de stichting We Love Education, voor, tijdens en na afloop van het evenement te ondersteunen. De vrijwilligers worden onder andere ingezet om het festival te promoten, zij helpen bij de op- en afbouw van het festivalterrein en worden ingezet voor het regelen van het verkeer en parkeerbeheer.

Het doel van de gemeente met het festival is de jeugd stimuleren deel te nemen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie en tegelijkertijd het aanbod van uitgaansgelegenheden voor jongeren van 12 tot 17 jaar uit te breiden.

Doelen zijn gemakkelijk te bedenken, maar wat vinden de jonge vrijwilligers er zelf van?

Jasper den Neijsel (16 jaar) gaat helpen met de op- en afbouw van het festivalterrein. Hij is vorig jaar ook naar het festival geweest en was erg enthousiast: zoiets mag je toch niet missen! Een groot openlucht evenement, en dan ook nog gratis, wat wil je nog meer! Toen er gevraagd werd om vrijwilligers twijfelde hij dan ook geen moment. Het leek me wel eens leuk om zo'n evenement van de andere kant te bekijken. Het is toch hartstikke tof als je 's avonds het podium ziet, en je denkt: "hier heb ik aan meegeholpen!" Vrijwilligers zijn nou eenmaal onmisbaar.

Tom Hees (18 jaar) zit in het promotieteam van het festival. Hij ziet de voordelen van het vrijwilligerswerk voor Lakeside wel in: Ik heb me aangemeld als vrijwilliger om te ervaren hoe het is om mee te helpen met de organisatie van een groot evenement als Lakeside. En het is chill met het hele team. En we zijn natuurlijk niet alleen maar met de organisatie bezig, 28 en 29 augustus feesten we zelf ook!

Tijdens het festival worden er ook teams met vrijwilligers ingezet om service te verlenen aan bezoekers van het festival. Zo wijzen zij de weg op het terrein, bieden hulp bij incidenten en ondersteunen de beveiliging.

Nog meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Om er gezamenlijk voor te zorgen dat het Lakeside Festival een knalfeest wordt. Op www.lakesidefestival.nl/vrijwilligers kunnen jongeren zich opgeven.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn