Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 25 augustus 2009






Persbericht

Gemeentebestuur De Wolden kijkt actief over de provinciegrenzen




Raadsexcursie naar het ondernemende Twente!


Het gemeentebestuur van De Wolden gaat vrijdag 28 augustus op raadsexcursie naar Twente. De centrale vraag tijdens het bezoek is 'Wat kan de gemeente De Wolden leren van de plattelandsgemeente Tubbergen en van de ondernemende Universiteit in Enschede'.

's Ochtends wordt het gemeentebestuur en het management van De Wolden ontvangen door de gemeente Tubbergen op het landgoed Herickhave. Op het programma staan onder meer presentaties over de thema's Paard en landschap, erven knooppunt en de economie in het buitengebied. Ook wordt er een rood-voor-rood locatie op het landgoed bezocht.
Tijdens de rit door Twente laat de landschapsarchitect mevrouw Anneke Coops verschillende boerderijen zien die een andere functie hebben gekregen. Als ervenconsulente adviseert mevrouw Coops boeren die hun erf anders willen inrichten.

's Middags wordt er een bezoek gebracht aan de Universiteit Twente. In het pas geopende center for e-government studies wordt aan het gezelschap van De Wolden en Tubbergen, verteld over het onderzoek naar dienstverlening door de overheid vanuit een gebruikersperspectief (bijvoorbeeld inwoners en ondernemers). De raadsexcursie eindigt met een wandeling over het landgoed Twickel in Delden.

Het is de tweede keer in deze raadsperiode dat het gemeentebestuur op excursie gaat buiten de provincie. Werkbezoeken zijn één van de instrumenten die de raad en het college van burgemeester en wethouders inzetten om kennis te vergaren, inzichten te vergroten en om inspiratie op te doen.

///////////////////////////////