Stadsdeel Zeeburg


---

Feestelijke start samenwerking winkelgebied Brazilië

25 augustus 2009

Op vrijdag 28 augustus 2009 ondertekent stadsdeelwethouder Nico Papineau Salm samen met (culturele) ondernemers en woningcorporaties een intentieverklaring om samen de schouders te zetten onder het verfraaien en verlevendigen van het winkelgebied Brazilië.

In de intentieverklaring is de gezamenlijke visie vastgelegd op de ontwikkeling van het gebied en zijn afspraken gemaakt over wie waarvoor verantwoordelijk is. De plannen berusten op drie peilers:
* het verfraaien van het Lloydplein

* het realiseren van een meer gevarieerd winkelaanbod
* speciale aandacht voor het water

Wethouder Nico Papineau Salm: 'Het moet in eerste instantie functioneren als een goed wijkwinkelcentrum. Daarnaast is het een gebied met veel bijzondere architectuur. Dit is bij uitstek een plek om bezoekers te trekken die er ook een terrasje willen pakken, een wandeling willen maken, willen lunchen of winkelen. Hiermee maken we bovendien de gehele route van het Muziekgebouw tot Loods 6 aantrekkelijk voor toeristen.'

De deelnemende partijen zijn Woningstichting De Key, Stadgenoot, Lloyd Hotel, Zeilschool Nautiek, Loods 6, SPF Beheer BV (de eigenaar van het winkelcentrum) en stadsdeel Zeeburg. Op vrijdag 28 augustus om 16.00 uur vindt de feestelijke ondertekening plaats bij Jerry's Fitness (Oostelijke Handelskade 44).

---