Provincie Antwerpen


Provincie zet speelstraten in de bloemetjes

Vrijdag 28 augustus - 10 uur - Heisegemstraat, Mechelen

Inga Verhaert en Caroline Gennez bezoeken speelstraat

Al enkele jaren zet de provinciale Jeugddienst zich actief in om speelstraten in de Provincie te promoten. Onder andere door die inspanningen krijgen speelstraten in steeds meer gemeenten voet aan de grond. Een rondvraag bij gemeenten in het najaar van 2008 leerde ons dat sinds 2006 steeds meer gemeenten en districten uit de provincie Antwerpen speelstraten organiseren.

Gedeputeerde voor jeugd Inga Verhaert: "Als provincie willen wij gemeenten stimuleren om zo veel mogelijk fijne speelstraten mogelijk te maken. Om hen te helpen bij de concrete aanpak en organisatie hebben we een brochure uitgegeven boordevol praktische tips, aandachtspunten en valkuilen. De brochure is dus in de eerste plaats bedoeld voor degenen die met de organisatie van een speelstraat te maken krijgen". Een speelstraat is haast niet mogelijk zonder de inspanningen van heel wat vrijwilligers en de peter of meter van een speelstraten. Nu vrijdag zetten we alvast de speelstraat in de Heisegemstraat in de bloemetjes.

Gedeputeerde Inga Verhaert bezoekt op vrijdag 28 augustus een speelstraat in Mechelen. Ze ontvangt er samen met schepen van jeugd Caroline Gennez de pers om 10.00 uur in de Heisegemstraat. Gedeputeerde Verhaert geeft een korte toelichting over de speelstraten en het belang van openbare ruimte voor jongeren. Schepen Gennez gaat in op het succes van de Mechelse speelstraten. Afsluitend volgt een korte wandeling met de pers in de speelstraat.

Praktische info
wanneer:
vrijdag 28 augustus, 10 uur,
waar:
Heisegemstraat, Mechelen