Ingezonden persbericht


Persbericht, 26 augustus 2009

"Opening funpark SnowWorld Landgraaf door FBBB"

Op 28 en 29 augustus vindt de officiële opening van het funpark van SnowWorld Landgraaf plaats. Deelnemers uit diverse Europese landen zullen aanwezig zijn bij de tweedaagse heropening van Europa's grootste funpark.

De opening van het funpark wordt in samenwerking met de Engelse organisatie For Boarders By Boarders (FBBB) georganiseerd. De heropening van het park staat al enkele jaren garant voor een sensationeel evenement.

Tijdens deze zogeheten slopestyle discipline mogen de deelnemers hun eigen route kiezen in het funpark, waarin ze diverse obstakels moeten trotseren. Zo zullen er een aantal rollers, gaps en rails (in de volksmond beter bekend als heuvels, rails en gaten) zijn, die de deelnemers met een sprong, salto of slide moeten passeren. De deelnemer mag zelf kiezen op welke manier hij of zij het obstakel passeert.

Het programma begint op vrijdagavond met een Solo Jam Session. Tijdens deze wedstrijd rijdt iedereen voor zijn eigen punten. Deelnemers proberen individueel zo veel mogelijk punten voor hun trucs te krijgen. De snowboarders en snowboardsters hebben tussen 19.00 en 23.00 uur de tijd om hun beste sessie neer te zetten. Er zijn prijzen te verdienen in de categorieën Rider of the night (M/V), Rookie of the night (M/V en Trick of the night (M/V).

Op zaterdagavond staat er tussen 19.00 en 23.00 uur een Team Jam Battle gepland. De organisatie stelt de teams, bestaande uit 2 heren en 2 dames, samen. Op deze manier is het voor beginners mogelijk om samen met hun grote voorbeelden te rijden. De warming-up vindt plaats tot 21.00 uur, waarna de wedstrijd echt van start gaat. Ieder team krijgt de mogelijkheid om twee afdalingen te maken. De voorwaarde hieraan is echter dat alle vier de deelnemers tegelijk moeten starten. Er zullen uiteindelijk drie teams in de finale terecht komen, waarna het winnende team met het prijzenpakket terug naar huis zal gaan.

Deelnemers betalen ¤ 20,00 per dag (met SnowWorld jaarkaart ¤ 17,50) per dag voor deelname aan de wedstrijd. Dit is inclusief een dagkaart voor de piste en stargeld. De toegang voor toeschouwers van de spectaculaire heropening van het funpark is kosteloos.