Gemeente Apeldoorn

27-08-2009

Op dit persbericht rust een embargo tot vrijdag 28 augustus 2009 om 18.30u

Bert de Boer benoemd tot Ereburger van Apeldoorn

De heer dr. L.E.M. de Boer ontvangt vrijdag 28 augustus aanstaande uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de zilveren wapensleutel, verbonden aan het Ereburgerschap van de gemeente Apeldoorn. Dit gebeurt tijdens zijn afscheidsreceptie als directeur van Apenheul.

Het Ereburgerschap wordt als hoogste blijk van waardering toegekend aan een natuurlijk persoon die zich op baanbrekende wijze heeft ingezet voor de Apeldoornse samenleving, baanbrekend in een majeur project, in een sleutelfunctie of in een representatieve functie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft Bert de Boer benoemd tot Ereburger van Apeldoorn, vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse, Europese en internationale dierentuinwereld. Dankzij zijn daadkrachtige leiding en het niet aflatende doorzettingsvermogen is Apenheul uitgegroeid van een jong pioniersbedrijf tot een professionele innovatieve organisatie die ook het aspect van duurzaamheid binnen en buiten Apenheul een groot warm hart toedraagt. Met recht mag Bert de Boer één van de belangrijkste initiators genoemd worden van de organisatorische, inhoudelijke en ideële uitgroei van Apenheul.

Einde persbericht