Slechts helft van de Vlamingen slaapt goed

28/08/2009 14:40

Dorsoo international bvba

Bed is bepalend voor slaapkwaliteit

De Belgische beddenproducent Dorsoo stelde aan 400 mensen de vraag 'Word jij ' s nachts wakker?'. Ongeveer de helft van de slapers ondervindt moeite om de slaap te vatten. Slechts 7% antwoordde de hele nacht door te kunnen slapen.

In dit onderzoek werden twee groepen met elkaar vergeleken. Enerzijds mensen die slapen op een hydraulisch slaapsysteem van Dorsoo, anderzijds mensen die op andere bedden slapen. Uit dit onderzoek blijkt dat bij de tweede groep 47% uitstekend tot goed slaapt op een 'gewoon' bed. Bij de Dorsoo-slapers behoort 70% tot deze groep van goede slapers. Typerend voor Dorsoo-slapers is nochtans dat zij meestal een hydraulisch bed hebben aangekocht omwille van rug- en/of slaapproblemen. Dat deze groep van 'moeilijke' slapers nu toch hoger scoort dan andere testpersonen is niet geheel onverwacht. Een wetenschappelijk onderzoek in het UZ Brugmann toonde eerder al aan dat je op een Dorsoo bed tot 45 % minder woelt en dus ook dieper slaapt. Slechts 3% van de Dorsoo-slapers zegt moeilijk de slaap te kunnen vatten tegen 13% van de 'gewone' slapers. Bij de gelukkigen die de hele nacht kunnen doorslapen slaapt 12% op een Dorsoo en slechts 4% op de andere bedden.

Beter slapen op Dorsoo

In 2000 werd het Dorsoo hydraulisch slaapsysteem ontwikkeld voor mensen met rugklachten. Intussen slapen meer dan 6500 Belgen op een Dorsoo bed. Dankzij de opwaartse automatische beweging van de hydraulische pompjes wordt de lage rug actief ondersteund, zowel in rug- als in zijlig. Deze betere houding vertaalt zich in een diepere slaap. Ook sporters recupereren aanzienlijk beter op een Dorsoo. Ze hebben tot anderhalf uur minder slaap nodig om uitgerust te zijn.

Dorsoo verovert Vlaanderen

Een Dorsoo bed uittesten kon tot voor kort enkel in het hoofdkantoor in Ninove of op afspraak via de Dorsoo slaapmobiel. Sinds 2008 is Dorsoo ook aanwezig in het Vlaamse straatbeeld. "Met winkelpunten in Deinze, Oostende, Brasschaat en Brugge en de opening in het najaar van twee nieuwe Dorsoo centers in Oudenaarde en Mechelen willen we Dorsoo bedden nog toegankelijker maken voor mensen met rugklachten", aldus René Van Raemdonck, commercieel directeur. Dorsoo opent binnenkort nog enkele franchisewinkels in Vlaanderen. Zij zijn hiervoor trouwens nog op zoek naar franchisenemers die willen helpen om het percentage goed slapende Vlamingen te verhogen.

Zelf eens uittesten hoe een Dorsoo bed het verschil kan maken? Je bent welkom in één van de zes Dorsoo Centers in Vlaanderen. Bovendien kan je een Dorsoo-bed twee maanden uittesten met de garantie 'niet-tevreden-geld- terug'. Meer informatie op www.dorsoo.be.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel