Gemeente Zwolle

Zwollenaren kiezen meest bijzondere boom van stad

Datum uitgave persbericht: 08/28/2009

Zwollenaren kunnen de komende weken bepalen welke boom in Zwolle de mooiste van de stad is. Met een bijzondere competitie onder de noemer 'Mijn boom is top!' kan iedereen zijn of haar favoriete boom nomineren én stemmen op eigen of andermans droomboom. Voor de verkiezing kunnen liefhebbers terecht op de site www.boomverkiezing.zwolle.nl.

Aftrap

Aan de verkiezing doet inmiddels een tiental bomen mee. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Broerenkerkplein in Zwolle is door vinologe en Librijegastvrouw Thérèse Boer en wethouder Hennie Kenkhuis de aftrap gegeven voor 'Mijn boom is top!'. Thérèse Boer is een van de bekende Zwollenaren die inmiddels al een boom hebben voorgedragen. Op de website kan daarom meteen al gestemd worden.

Nomineren

Wie zelf een boom wil nomineren kan dat ook doen via www.boomverkiezing.zwolle.nl. Elke nominatie hoort vergezeld te gaan van een motivatie. Waarom is de boom zo speciaal? Kleven er speciale herinneringen aan de loof- of naalddrager? Gaat het op de schoonheid van de boom? De nominatie hoort ook vergezeld te gaan van een foto van de uitverkoren boom. In oktober wordt bekend welke boom door de Zwollenaren gekozen is tot topboom. Die loof- of naalddrager wordt op een bijzondere manier gehuldigd. Zo komt bij de boom het gedicht Boomspiegel, dat stadsdichter Alet Boukes speciaal schreef voor de 'Mijn boom is top!'-verkiezing.

Bewustzijn

De gemeente verwacht dat de competitie bijdraagt aan een groter bewustzijn in Zwolle van het belang en de waarde van bomen. Zwolle hecht zelf grote waarde aan de rol die groen speelt in het leefbaar en duurzaam houden van de stad. De gemeente was in 2006 de Groenste Stad van Europa. Volgend jaar heeft de Nationale Boomfeestdag plaats in Zwolle.

Meer informatie en de (voorlopige) nominaties zijn te vinden op de website www.boomverkiezing.zwolle.nl.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 28-08-2009 tot 27-09-2009