Politie Zeeland


---


O-2820-2009 Aanrijding bij Zierikzee
Op de N59 bij Zierikzee gebeurde vrijdag omstreeks 16.00 uur een aanrijding.
Een 55-jarige automobiliste uit Zierikzee reed over de N59, komende uit de richting van de Houwersweg. Zij kon niet tijdig stoppen toen een voor haar rijdende 22-jarige man uit Breda moest remmen. Er volgde een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigd raakten. Een blaastest wees uit dat de vrouw ruim 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

O-2821-2009 Vrouw valt van paard, Oudelande
Op de Everingse Binnendijk in Oudelande is vrijdag rond 15.00 uur een 41-jarige vrouw uit de gemeente Borsele van haar paard gevallen.
Door een schrikbeweging van het paard viel de vrouw eraf en belandde op het wegdenk. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

O-2822-2009 Aanhanger omgevallen, Wilhelminadorp
Op de Deltaweg bij Wilhelminadorp is vrijdag om 12.30 uur een aanhangwagen gekanteld.
Het betrof een tankwagen waarin drinkwater was geladen. De aanhangwagen is op de vangrail gevallen, die daardoor werd vernield. Ook werd een lantaarnpaal vernield en raakte het wegdek op verschillende plaatsen beschadigd. Of de tankwagen zelf schade heeft opgelopen is onbekend.

O-2823-2009 Aanrijding bij Goes
Op de Deltaweg bij Goes gebeurde vrijdag omstreeks 16.00 uur een aanrijding.
Een 62-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland reed over de Deltaweg in de richting van Goes. Hij kon niet tijdig stoppen toen een voor hem rijdende 43-jarige man uit Lipperscheid (L) moest remmen. Er volgde een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigd raakten.

W-2824-2009 Hardrijder raakt rijbewijs kwijt, Ritthem
Op de Sloeweg Noord bij Ritthem moest een 33-jarige Middelburgse automobilist vrijdagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.
De man reed over de Sloeweg Noord met een snelheid van 259 km/h; hier geld een maximumsnelheid van 100 km/h. Het kostte de bestuurder zijn rijbewijs.

Z-2825-2009 Aanrijding in Terneuzen
In de Lange Reksestraat in Terneuzen vond vrijdag omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats.
Een 50-jarige automobilist uit Hulst wilde in de Lange Reksestraat linksaf de Ambachtstraat inrijden. Een in dezelfde richting rijdende 19-jarige bestuurder uit Terneuzen had dit te laat in de gaten. Hij probeerde nog te remmen maar beide auto's kwamen toch met elkaar in botsing. Er was enkel materiële schade.