Ingezonden persbericht

Eerste dag GP Indianapolis USA DeGraaf Grand Prix Team

Regen wederom spelbreker in de eerste vrije training op het befaamde Indianapolis Speedway circuit

De start van de Red Bull Indianapolis Grand Prix begon zonnig maar in de laatste zes minuten gooide regen roet in het eten. De DeGraaf Grand Prix rijders Danny Webb en Randy Krummenacher sloten de eerste vrije training af op een 18e en 19e positie.

Met temperaturen tegen de 30 graden startte de eerste vrije training voor de 125cc klasse op het befaamde Indianapolis Speedway circuit. Op dit legendarische circuit wordt iedere jaar de Indy 500 autorace gehouden en kan maar liefst 500.000 toeschouwers huisvesten. Ook bij de rijders maakt dit circuit een enorme indruk door de omvang van het circuit en de uitdagende baan. Danny Webb bouwde de sessie gestaag op en wist iedere ronde een snellere tijd te rijden. In de laatste tien minuten ging Webb er nog even voor zitten maar in de laatste zes minuten kwam er helaas regen uit de lucht en was de sessie over.

Voor Randy Krummenacher is dit de eerste keer dat hij rijdt op het Indy circuit. Krummenacher kwam goed voor de dag en wist al tijdens deze eerste sessie erg competitieve tijden te rijden en hoefde nog geen 0,3 seconden toe te geven op zijn teamgenoot Danny Webb. De Zwitser vindt het een mooi circuit en gaf aan dat er nog veel meer in zit.

Danny Webb (18e, 1:52,491): "Dit is nog niet het resultaat wat ik verwacht had. We zijn veel bezig geweest met de set-up en de bandenkeuze. In de laatste tien minuten hadden we een goed gevoel met de set-up en de banden totdat er regen naar beneden kwam. Ik baalde daar eigenlijk wel van omdat ik net in een goed ritme zat en zeker nog een snellere tijd had kunnen zetten. Morgen zullen verder gaan in deze richting en ben ik ervan overtuigd dat we verder naar voren staan."

Randy Krummenacher (19e, 1:52,756): "Dit circuit is nieuw voor mij maar het bevalt mij goed. Ik kon snel een goed ritme en de juiste lijnen vinden en hoefde uiteindelijk maar twee seconden toe te geven op de snelste man Nicolas Terol. We werken nog aan de set-up maar het voelt al goed aan. Als ik deze lijn kan vast houden zal ik morgen nog sneller kunnen zijn. De weersvoorspellingen geven aan dat er morgen regen naar beneden komt maar ik hoop dat het droog blijft.