Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


met jonge patiënten

Persbericht: Schuitje varen met jonge patiënten

Amsterdam, woensdag 26 augustus 2009

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) organiseert zaterdag 29 augustus voor de vierde keer de actie `Schuitje Varen'. Jonge patiënten tussen de 0 en 16 jaar oud worden uitgenodigd om, samen met hun ouders, broers en zussen met het OLVG te gaan varen door de grachten. Samen met vele vrijwilligers zorgt het OLVG voor een middag onbezorgd genieten op het water zodat ziek zijn even niet op de eerste plaats staat.

Elk jaar wordt een groep kinderen die in het OLVG wordt behandeld uitgenodigd. Dit jaar betreft het 29 kinderen met obesitas (overgewicht) of scoliose (verkromming van de ruggengraat). De totale groep opvarenden bestaat, inclusief vrijwilligers, dit jaar uit 160 personen. Vijftien versierde boten varen achter elkaar een route door de grachten. Bij de locatie Prinsengracht van het OLVG gaan de opvarenden aan wal voor een korte pauze.

Het OLVG is veel dank verschuldigd aan de volgende organisaties die op verschillende manieren bijdragen aan de actie: Dienst Stadstoezicht Amsterdam, De Knegt en Leeflang B.V, De Saladetuin, Lidl Nederland GmbH, Unilever Benelux, Watersport Oost, Drukkerij De Bij, Combigas, Het Parool, Halfords, Stichting Varend Terras, Nautiek Vaaropleidingen, Havendienst Amsterdam, Dienst Binnenwaterbeheer.