Gemeente De Wolden
Zuidwolde,  21 april 2009








                            Persbericht


HOLA! DE WOLDEN



SPAANSE JONGEREN KOMEN NAAR DE WOLDEN


Op zaterdag 29 augustus 2009 vindt in Assen de start plaats van de ronde van Spanje, "La Vuelta". Rondom La Vuelta worden diverse site-kick evenementen georganiseerd. Één van deze evenementen is een uitwisselingsproject tussen Spaanse en Woldense jongeren. Eind augustus komen zestien Spaanse jongeren uit de buurt van Sevilla richting De Wolden om daar gedurende een week met zestien jongeren uit de gemeente door te brengen

De week staat in het teken om de cultuur en achtergrond van elkaar beter te leren kennen. Dit gebeurt door middel van diverse activiteiten zoals een culturele avond, sportactiviteiten en het bijhouden van een videodagboek. Ook het opstellen van een krantenpagina waarin wordt weergegeven welke verschillen er bestaan in elkaars land rondom onderwijs, politiek, welzijn en cultuur staat op de agenda.
Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan Amsterdam om de jongeren te laten ervaren wat verschil is tussen de stad en het platteland. Deze uitwisseling wordt uitgevoerd door Stichting Welzijn De Wolden in opdracht van de gemeente De Wolden.

Het project HOLA wordt mede mogelijk gemaakt door financiële inspanningen van de provincie Drenthe, alle Drentse gemeenten, Stamm CMO Drenthe, SportDrenthe en Youth in Action.


///////////////////////////////




Gemeente De Wolden