Ingezonden persbericht



Expositie: BIJ OMA - Henri van Nuenen

U bent van harte uitgenodigd voor de opening

Zaterdag 29 augustus 2009

17.00 - 21.00 uur

Te bezichtigen t/m 19 september 2009

(Enkele werken zijn ook van 23 september tot en met 26 september 2009 te zien in een kas op het Spuiplein tijdens het TodaysArt Festival 2009)

Nu de zomer weer voorbij is biedt Liefhertje en De Grote Witte Reus een uitgelezen mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten en een bijzonder verhalende expositie te bezichtigen. De opmaat naar een nieuw seizoen vol exposities wordt ingevuld door meesterlijk ambachtelijk werk van Henri van Nuenen / Reykjavik.

In 2002 begon grafisch kunstenaar Henri van Nuenen / Reykjavik met een langlopend project over het leven van Roodkapje. In eerste instantie mondde dit uit in het kleurboek Zeg Roodkapje, maar het heeft hem niet meer losgelaten. In de aanloop naar een boekwerk met het ware verhaal achter Roodkapje toont hij bij Liefhertje en De Grote Witte Reus de serie BIJ OMA die bestaat uit grote zeefdrukken waarop het gekende sprookjesverhaal geheel op eigen wijze wordt geĂŻnterpreteerd. Van Nuenen mixt het beeld van een traditioneel sprookje met persoonlijke autobiografische verwijzingen tot een nieuw eigentijds beeld dat een voelbare spanning in zich herbergt, waarin ook de toeschouwer betrokken wordt en zich letterlijk bekeken voelt. De tekening is een bevroren moment uit een zaterdagtafereeltje; haantje eten bij oma.

Lees meer over de expostie >>>




Ingezonden persbericht