Ingezonden persbericht



---



Donbass Arena wordt geopend met hulp van Amsterdam ArenA Amsterdam ArenA begeleidt stadion met eerste stappen richting EURO 20102

Donetsk, 29 Augustus 2009 - Zaterdag 29 augustus is de Donbass Arena, het nieuwe stadion van FC Shakhtar Donetsk met een spectaculaire show van o.a. Beyonce geopend. Hiermee is een grootschalige adviesklus van Amsterdam ArenA Advisory afgerond. De Donbass Arena is het eerste stadion dat is geopend in de aanloop naar het EK voetbal in 2012 in Polen en de Oekraïne. Het is met afstand het meest prestigieuze stadion in Oost Europa op dit moment.

Opening
Nadat FC Shakhtar op vrijdag 28 augustus nog tegen Barcelona had gespeeld om de Europese Supercup in Monaco (1-0 verlies, na verlenging), vloog de selectie, samen met eigenaar Rinat Akhmetov, met spoed terug naar Donetsk voor de opening van het nieuwe stadion. Middels een show waarin legendes van de club werden geëerd, de UEFA cup uit het dak kwam vliegen, en Beyonce een optreden gaf voor 45 000 enthousiaste bezoekers, werd het stadion officieel geopend. Het stadion is volledig betaald door de financieringsmaatschappij van Akhmetov.

Experts uit Amsterdam geven advies en begeleiding
De Amsterdam ArenA is sinds begin 2007 al betrokken bij de bouw en ontwikkeling van het stadion. De eerste schetsen van de bouwtekeningen werden gereviseerd, waardoor belangrijke verandering werden toegepast in het design. Daarnaast heeft Amsterdam ArenA Advisory het businessplan geschreven voor het nieuwe stadion en werd hulp geboden in het zoeken van een geschikte stadion directeur. De huidige stadion directeur, Alexander Atamanenko, heeft een trainingsprogramma van twee weken gevolgd in de Amsterdam ArenA, en ook zijn voltallige managementteam heeft een aantal dagen training gevolgd, onder leiding van hun evenknieën in de Amsterdam ArenA. ''Het advies van de Amsterdam ArenA heeft ons enorm geholpen in het opzetten van onze organisatie en om ons op de best mogelijke manier voor te bereiden op het managen van het eerste multifunctionele stadion in de Oekraïne."

Afgelopen weekend werd ondersteuning geboden door de evenementen afdeling van de Amsterdam ArenA tijdens de Dress Rehearsal en Grand Opening van de Donbass Arena. Ook Henk Markerink, directeur van de Amsterdam ArenA, was aanwezig bij de opening van het stadion. Markerink: 'De steun die wij hebben geboden aan de ontwikkeling van de Donbass Arena is van onschatbare waarde geweest voor Alexander Atamanenko en zijn team. Het is een fantastische ervaring geweest om zo betrokken te zijn geweest bij de bouw en huidige organisatie. Er zijn dan ook vele overeenkomsten tussen de Donbass Arena en de Amsterdam ArenA, zoals bijvoorbeeld de capaciteit, de business faciliteiten en de management organisatie.' Atamanenko: 'Evenals de Amsterdam ArenA focussen we ons op het 3-S model, van Safety, Security en Service.'

Eind persbericht




Ingezonden persbericht