Tank86 verdedigt eer Noord-Brabant tijdens POPnl Award 2009

14/08/2009 10:21

Stichting GRAP

Amsterdam, vrijdag 14 augustus 2009

Tank86 verdedigt eer Noord-Brabant tijdens POPnl Award 2009

Wie wint de meeste optredens?

Tank86 verdedigt eer Noord-Brabant tijdens SENA Performers POPnl Award 2009

Landelijke muziekaward kick off cultureel seizoen, zaterdag 29 augustus, Melkweg Amsterdam

Tank86 is de Noord-Brabantse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2009 op zaterdag 29 augustus in de Melkweg in Amsterdam. De popkoepels van de twaalf provincies en de stad Amsterdam vaardigen een act, de provinciale popprijswinnaar, af die speelt voor een jury van programmeurs van podia en festivals uit heel Nederland.

Juryleden zijn programmeurs van onder meer Melkweg (Amsterdam), Speakers (Delft), Simplon (Groningen), Romein (Leeuwarden), Manifesto (Hoorn) en De Peppel (Zeist). Deze programmeurs boeken één of meerdere bands.

De band die het meest geboekt wordt, wint, naast de SENA Performers POPnl Award en de gewonnen optredens, een extra prijzenpakket waaronder: 500 A2 tourposters van Virtual Printer; 100 t-shirts dubbelzijdig bedrukt bij Vector; dubbelpagina interview in FRET; live radio-optreden op KinkFM.

Dit jaar is er ook een alternatieve publieksprijs te winnen. De band die de meeste SENA Performers POPnl Award bandposters weet op te hangen en daarvan het (fotografisch) bewijs opstuurt, maakt kans op een exclusieve afterparty na afloop van de Award-avond. Iedereen mag Tank86 helpen, de posters zijn gratis te downloaden via www.popnl.nl. Foto's kunnen worden gemaild naar afterparty@popnl.nl o.v.v. de naam van de band.

TANK86

Wie denkt dat bands zangers nodig hebben, heeft duidelijk Tank86 nog nooit gehoord. Het afgelopen jaar was succesvol voor de Noord-Brabanders: het album "Behold" werd goed ontvangen, de band tourde met Dozer in Europa en deed shows met Monster Magnet, Dead Meadow, Triggerfinger en Peter Pan Speedrock. www.myspace.com/tank86rock

Over POPnl

POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de SENA Performers POPnl Award. Meer informatie op www.popnl.nl





http://www.popnl.nl