Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 18 augustus 2009

De Nederlandse Streetsport top in de Streetmasters finale!

Op 29 augustus zal vanaf 13:00 uur de top van Nederland in zijn of haar discipline strijden voor de titel Streetmaster 2009. De finale vindt plaats op het grootste skatepark van Europa: Sk8park Vathorst.

Na zes voorrondes in verschillende steden door heel Nederland is het eindelijk tijd voor de finale van Streetmasters 2009! Op 29 augustus zijn de finales in de disciplines: inline skaten, skateboarden, BMX freestyle, breakdance, streetdance, freestyle soccer en BMX flatland!

Afgelopen maanden zijn er voorrondes geweest in Amersfoort, Amsterdam, Dordrecht, Apeldoorn, Vlaardingen en Rotterdam. Deelnemers uit heel Nederland zijn hier naar toe gekomen om te strijden voor een plek in de finale van Streetmasters. Deze Streetsporters strijden nu uiteindelijk tegen elkaar voor de eeuwige roem en een geldprijs. Natuurlijk wordt elke performance beoordeeld door een professionele jury bestaande uit pro's uit de scene.

Het beloofd een spectaculaire dag te worden met indrukwekkende tricks, stoere danswedstrijden, goede muziek van diverse dj's en dit alles wordt uitgezonden door onder andere FunX en TMF. De Freestyle soccer players strijden voor de drie wildcards voor de National Qualifier van Red Bull Streetstyle, waar ze vervolgens zullen strijden voor een finaleplek in Sao Paolo in Brazilië!

Jongeren in beweging

Streetmasters is ontstaan vanuit de gedachte zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen die niet aan een vereniging gebonden zijn, maar wel op straat sporten. Het event sluit aan bij de groeiende populariteit van streetsports in de steden en biedt jongeren een podium om hun tricks aan het grote publiek te vertonen.

Voor meer informatie check Streetmasters.nl

EINDE PERSBERICHT