Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

25 augustus 2009

Mezzosopraan Josè Maria Lo Monaco vervangt Sonia Prina

In Händel-recital tijdens Festival Oude Muziek Utrecht

Dit weekend is bekend geworden dat de hoogzwangere Sonia Prina haar Händel-recital met La Sfera Armoniosa Orchestra op zaterdag 29 augustus helaas niet kan zingen. Mike Fentross en de Organisatie Oude Muziek zijn dan ook erg blij dat er snel een vervanger kon worden gevonden in de 28-jarige Siciliaanse mezzosopraan Josè Maria Lo Monaco. Het iets aangepaste programma omvat onder meer 'Cara sposa' uit Rinaldo, 'Scherza, infida' uit Ariodante en 'L'angue offese' uit Giulio Cesare. Mike Fentross leidt zijn ensemble bovendien in twee concerti grossi van Händel.

De Siciliaanse Josè Maria Lo Monaco won verschillende prijzen in Italië en daarbuiten en debuteerde als Orfeo in Glucks gelijknamige opera, en als Cherubino in Mozarts Le nozze di Figaro. De afgelopen tijd zong ze rollen in Monteverdi's Orfeo onder leiding van Andrea Marcon en Jordi Savall, in Giulio Cesare van Händel met Diego Fasolis en in Jommelli's Demofoonte in een grootschalige coproductie van de Salzburger Festspiele, het Ravenna Festival en Opéra de Paris, onder leiding van Riccardo Muti.

Concertinformatie

zaterdag 29 augustus, 20.00 uur

Sint Augustinuskerk

Josè Maria Lo Monaco, mezzosopraan

La Sfera Armonioso Orchestra / Mike Fentross

Händel-pasticcio: Opera-aria's, ouvertures, concerti grossi Voor dit concert zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, kaarten via www.oudemuziek.nl