Gemeente Hilversum

Gooi en Vechtstreek in de aanval tegen jeugdwerkloosheid

publicatiedatum: woensdag 2 september 2009

De gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek, de Kamer van Koophandel, UWV WERKbedrijf, VNO-NCW, MKB, Gewest Gooi en Vechtstreek, ROC van Amsterdam, RBL en COLO binden gezamenlijk de strijd aan tegen de jeugdwerkloosheid in de regio. Op 3 september ondertekenen de wethouders van de 9 regiogemeenten daartoe een convenant bij Flat Kerkelanden van HilverZorg, de organisatie die actief werk-leer trajecten aanbiedt. Een aantal deelnemers aan deze trajecten ontvangt op deze datum hun diploma. Aanvang: 15.45 uur.

Voor het `aanvalsplan' is meer dan een miljoen euro aan maatregelen uitgetrokken. Zo worden 900 jongeren de komende tijd actief benaderd voor werk, stages, opleidingen of leerwerkbanen. Ook is er een LeerWerkLoket geopend waar jongeren en werkgevers terecht kunnen voor advies over opleidingen en werk. Karin Walters, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Hilversum en `trekker' van het project is hoopvol gestemd: "We willen de jongeren perspectief bieden en ze niet in een gat laten vallen. Dat kan met extra scholing of het opdoen van tijdelijke werkervaring. Als de markt weer aantrekt hebben we jongeren keihard nodig."

Werk-leer trajecten HilverZorg
Om het personeelstekort bij HilverZorg Thuis (thuiszorg) structureel aan te pakken biedt HilverZorg als onderdeel van het Werk-Leer traject verkorte opleidingen `op maat' aan. Een succesformule, want 88% van de deelnemers is geslaagd! Door betrokkenheid vanuit de organisatie, intensieve begeleiding en de korte tijdsduur is de opleiding een goede keuze voor iedereen die in de zorg wil werken.
Examenkandidaat Kim de Jong: "Ik werkte als duikinstructrice in Mexico. Terug in Nederland besloot ik dat ik graag in de zorg wilde werken, maar ik zag erg op tegen een lange opleiding. Het werk-leer traject kwam dan ook als geroepen. Inmiddels werk ik als gediplomeerd helpende voor HilverZorg Thuis en start ik eerdaags aan de aanvullende opleiding helpende B+!"