Essent


---

Closing overeenkomst met RWE eind 3e kwartaal 2009 verwacht

Arnhem, 3 september 2009 - Essent, RWE en de aandeelhouderscommissie van Essent zijn een oplossing overeengekomen voor het aandeel van Essent (50%) in EPZ (Borssele).

Waarde en inkomsten voor aandeelhouders Essent blijven gehandhaafd

De oplossing bestaat er uit dat de oorspronkelijke transactie zoveel mogelijk in stand blijft als het gaat om waarde en jaarlijks inkomen voor de huidige aandeelhouders van Essent. De aandeelhouders blijven eigenaar van Essent's activiteiten in EPZ en hebben recht op het daarmee gegenereerde inkomen.

Als juridische uitspraken mogelijk maken dat RWE deze activiteiten kan overnemen (op zijn vroegst begin 2010), zal dat alsnog gebeuren. Dit zal dan plaatsvinden tegen de nu vastgestelde prijs (EUR 950 miljoen) na verrekening van het tussentijds uitgekeerde dividend en rente. Hiermee blijft de overeenkomst tussen Essent en RWE materieel ongewijzigd.

In navolging op de uitspraak in kort geding van de Arnhemse Rechtbank in juli van dit jaar hebben Essent en RWE gewerkt aan deze oplossing die volledig voldoet aan de uitspraak van de rechter in kort geding, de wet en politieke wensen in Nederland.
De door Delta in de procedure ingebrachte juridische en economische argumenten worden door Essent en RWE niet gedeeld. Daarom wordt ook de juridische weg (hoger beroep van het kort geding van Delta en een bodemprocedure) voortgezet om een uiteindelijke uitspraak van de rechter te verkrijgen.