Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | September

* | Tûmba discriminatiemeldpunt voor Smallingerland

Tûmba discriminatiemeldpunt voor Smallingerland

"Moet jij jezelf ook thuislaten als je naar buiten gaat?" Deze slogan staat centraal in de nieuwe landelijke campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De campagne, die vorige maand van start ging om discriminatie onder de publieke aandacht te brengen, is opgezet in het kader van de nieuwe Wet gemeentelijke antidiscriminatie voorzieningen. Deze wet bepaalt dat alle gemeenten in Nederland vanaf juni 2009 zelf zorg moeten dragen voor een professioneel antidiscriminatiebureau, waar burgers terecht kunnen met hun klachten, vragen en ervaringen.

Gemeenten krijgen vanaf hiervoor een subsidie van EUR 0,37 per inwoner (totaalbedrag Smallingerland EUR20.500,00) om deze voorziening te financieren. Net als vele andere Friese gemeenten schakelt de gemeente Smallingerland het Discriminatie Meldpunt Tûmba uit Leeuwarden in voor de uitvoering van de wettelijke taak. Discriminatie of ongelijke behandeling heeft vaak grote gevolgen voor degene die het treft. Met deskundige ondersteuning wordt er vaak een oplossing gevonden. Bovendien is discriminatie een beperkt, maar wel ingewikkeld juridisch terrein, waar je wel kennis van moet hebben om goede adviezen te kunnen geven. Die deskundigheid heeft Tûmba in huis. Meer informatie over Tûmba vindt u op www.tumba.nl of u belt met (058) 215 7771. Wilt u meer weten over de campagne, kijk dan op www.discriminatie.nl.