Ingezonden persbericht


Persinformatie

3 september 2009

De Eetmeter: Kijk wat je binnenkrijgt

Het Voedingscentrum presenteert een nieuwe online tool: De Eetmeter. Daarmee kunnen consumenten gratis bijhouden hoeveel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen ze binnenkrijgen. De Eetmeter is een handig hulpmiddel voor mensen die hun eetpatroon willen checken of een dieet willen samenstellen. Ze kunnen gemakkelijk een persoonlijk dagboek aanmaken en bijhouden.

Consumenten kunnen hun eten en drinken invullen voor verschillende dagdelen: ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Ook is het mogelijk om over een langere periode te zien hoe gezond je eet. Aan het eind geeft de Eetmeter een persoonlijk advies.

Al tijdens het invullen van een product is te zien hoeveel energie, verzadigd vet, natrium of vezel het product levert. Er is te zien of het aantal voedingsstoffen dat je binnenkrijgt goed of aan de ruime of krappe kant is. De Eetmeter laat de totaalscore zien en geeft een persoonlijk advies per voedingsstof.

De Eetmeter is bedoeld voor mensen tussen de 4 en 70 jaar. Eerder was er alleen een CD-rom verkrijgbaar van de Eetmeter. De online versie is voor veel meer mensen toegankelijk, omdat deze bereikbaar is vanaf internet. Kijk wat je binnenkrijgt op www.voedingscentrum.nl/eetmeter.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Gezond, lekker en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.



Ingezonden persbericht