Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Financiele crisis levert bijdrage aan goede cijfers attractieparken

Bezoekersaantallen Movie Park Germany fors gestegen

(Bottrop-Kirchhellen, 3 september 2009) Ondanks dat het zomerseizoen nog niet voorbij is, kunnen attractieparken al enigszins de balans op maken. De conclusie; de financiele crisis laat zijn sporen achter maar dan in positieve zin. Movie Park Germany, 1,5 uur rijden vanaf Utrecht, heeft de stijgende lijn van het aantal bezoekers van de afgelopen jaren sterk weten voort te zetten. In 2007 en in 2008 was de groei 15% ten opzichte van het jaar daarvoor. Maar 2009 spant de kroon. Movie Park Germany heeft nu al 23% meer betalende bezoekers getrokken dan vorig jaar.

De trend zette al rondom de Paasvakantie in, toen in combinatie met het mooie weer al veel Nederlanders kozen voor een dagje uit in een attractiepark. En dat bleven ze doen, vertelt Wouter Dekkers, de Nederlandse directeur van Movie Park Germany. "We hebben de afgelopen jaren op allerlei fronten flink geïnvesteerd in het park en daarvan plukken we nu de vruchten. We hebben 2008 afgesloten met ruim 20% meer Nederlanders dan in het jaar daarvoor. Ze zijn inmiddels een substantieel deel van ons totale bezoekersaantal dat vorig jaar eindigde op 1,16 miljoen. "

De stijging in de bezoekersaantallen lijkt branchewijd. Nederlanders die er deze zomer voor kozen niet op vakantie te gaan, willen toch even weg en gaan klaarblijkelijk een dagje naar een attractiepark. "In Movie Park Germany zijn ze dan ook nog eens in het buitenland, hoewel het toch maar gemiddeld 1,5 uur rijden is voor de Nederlander. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ook extra geïnvesteerd in de Nederlandse markt door ook Nederlandse marketing- en sales-medewerkers in dienst te nemen. En dat loont; dit jaar kiest 25% van onze bezoekers ervoor om niet in Nederland te blijven voor een dagje uit, maar naar het buitenland te gaan. Naar Movie Park Germany," aldus Wouter Dekkers Hij gaat er vanuit dat de stijgende lijn bezoekers uit Nederland en de rest van Europa doorzet. De plannen en prognoses voor 2010 worden op dit moment voorbereid, hoewel 2009 nog zeker niet afgesloten is als het gaat om aantallen en statistieken. Wouter Dekkers: "Eén van onze grootste klappers moet nog komen; het Halloween Horror Feest in oktober. Vorig jaar hebben we twee dagen 25.000 bezoekers op een dag in ons park gehad; een record. Daarom hebben we dit jaar Halloween ook op donderdagavond, naast de vrijdag- en zaterdagavond en daar verwachten we weer veel van. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit crisisjaar positief afsluiten."



Ingezonden persbericht