Ingezonden persbericht


Super size entertainment met de Toshiba Satellite P500

Multimedia pronkstuk voor veeleisende computergebruikers

Breda, 3 september 2009 - Toshiba introduceert de Satellite P500, een llaptop met een groot 18,4 inch scherm en Resolution+, een applicatie om standaard dvd's in hoge resolutie af te spelen. De Satellite P500 is het entertainment-vlaggenschip van Toshiba, bedoeld voor multimedialiefhebbers die het neusje van de zalm willen en voor stijlbewuste consumenten die het extra grote scherm en de power voor veeleisende multitasking op waarde kunnen schatten.

Voor het nodige werkvermogen is deze 'black beauty' voorzien van de meest recente Intel Core 2 Duo processors, tot 8 GB DDR2 RAM-geheugen en maximaal twee harde schijven met een capaciteit tot 1 TB. De nieuwste generatie NVIDIA grafische chipsets zorgen voor zeer hoge grafische prestaties en high definition (HD) is dan ook een belangrijk aspect van de Satellite P500. Content wordt weergegeven op een 18,4 inch TruBrite LCD-scherm met een verhouding van 16:9 en een resolutie van 1680 x 945 (HD) of 1920 x 1080 (Full HD). Standaard DVDs kunnen met het door Toshiba ontwikkelde Resolution+, realtime met (vrijwel) HD-kwaliteit worden weergegeven zodat meer scherpte en gedetailleerdere texturen te zien zijn. High-end luidsprekers van Harman Kardon zorgen voor een indrukwekkend geluid.

Via een High Definition Multimedia Interface (HDMI) is transmissie van hoogwaardige multimediasignalen mogelijk tussen laptop en een tweede HDMI-appraat, zoals een tv. Dankzij de REGZA-Link kan de Satellite P500 ook worden bediend met een afstandsbediening zoals die voor andere consumentenelektronica. Acht knoppen geven rechtstreeks toegang tot de audio- en videofuncties.

Het full size toetsenbord is voorzien van een numeriek gedeelte en een touchpad met Multi-Touch Control die het scrollen en andere veel voorkomende handelingen vergemakkelijkt. De Toshiba ConfigFree zorgt voor probleemloze configuratie van het draadloze netwerk en online toegang via een ingebouwde WLAN-interface of via Bluetooth 2.1 + EDR.

De Satellite P500 beschikt over een Blu-Ray Rewritable drive of over een DVD SuperMulti drive. Voor het aansluiten van randapparatuur zijn drie USB 2.0 poorten aanwezig en een gecombineerde eSATA/USB-poort die USB Sleep-and-Charge ondersteunt, waardoor mobiele apparaten zelfs opgeladen kunnen worden als de laptop is uitgeschakeld. Een Express Card slot, een 5-in-1 Bridge Media port, SP/DIF (een interface voor de transmissie van digitale audio) en Firewire completeren de talloze aansluitmogelijkheden van de Satellite P500.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Als een verantwoordelijk, wereldwijd opererend bedrijf, zorgt Toshiba ervoor dat alle laptops voldoen aan de RoHS-richtijnen. Door het terugbrengen van het gebruik van lood, kwik en bepaalde andere gevaarlijke stoffen beperkt Toshiba de milieubelasting. Daarnaast helpt de Toshiba Eco Utility knop het stroomverbruik te verminderen. De nieuwe Toshiba Satellite P500 voldoet aan de ENERGY STAR 5.0 specificaties.

De nieuwe Satellite is beschikbaar vanaf eind oktober 2009 en heeft een richtprijs vanaf ¤799 inclusief BTW.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 67 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.