Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kansenfestival in Carnisse

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september wordt het Kansenfestival gehouden op het Amelandseplein. Dit festival heeft alle inwoners van Carnisse veel te bieden. Naast vertier en vermaak komen de toekomstplannen voor de wijk aan bod; tot 2020 gaan de deelgemeente Charlois, diverse Rotterdamse diensten en woningcorporaties Com.Wonen en Woonstad Rotterdam flink aan de slag om de positieve kansen in Carnisse te benutten.

Op vrijdag gaan alle schoolkinderen aan de slag met het Rotterdams Volkstheater voor workshops muziek, spel en theater. s Avonds is er een swingende brassband en op de tonen van rapmuziek kunnen fruitige cocktails geshaket worden. Ook maken jongeren kans op een carrière in de houtbewerking of de kappersbusiness!

Zaterdag barst het festival los met een kleurrijk en kansrijk programma. Wim Noordegraaf betovert jong en oud met zijn poppenkastvoorstelling, er is acrobatiektheater van Circus Klomp en prachtige muziek en dans uit Latijns Amerika, Bali, Marokko en Kaapverdië. Jonge bezoekers vermaken zich met sporten en spelletjes. Vanaf 19.00 uur treden diverse rockbands op van Stichting Dynamo, waarbij talentvolle muzikanten de kans krijgen zich te manifesteren.

Zondag krijgen belangstellenden volop kans zich op de hoogte te stellen van de historische én toekomstige ontwikkelingen in hun buurt. Diverse organisaties die zich inzetten voor de wijk, laten zien hoe u zelf ook kansen kunt pakken. Ook is er cultureel en nostalgisch vermaak voor jong & oud. Alle activiteiten van het festival zijn gratis.

Pak je kans op 4 t/m 6 september tijdens het Kansenfestival!