Gemeente Dalfsen

Economische crisis centraal tijdens Brongesprek

31-08-2009

Op vrijdag 4 september 2009 nemen lokale, provinciale en landelijke bestuurders plaats aan de ontbijttafel in het Mooirivier Congreshotel.

Dalfsen - Het thema van 2009 is: "de economische crisis en de regionale aanpak".

Het is alweer voor het zevende achtereenvolgende jaar dat het gemeentebestuur van Dalfsen deze ontbijtbespreking organiseert. Dit zogenaamde Brongesprek is een initiatief van de gemeente Dalfsen en is ontstaan vanuit de achtergrond dat er in het Vechtdal en in Zwolle meerdere Eerste en Tweede Kamerleden wonen. Door hen met enige regelmaat actief te betrekken bij thema's die in dit gebied actueel zijn, groeit het inzicht en wederzijds begrip. De jaarlijkse ontmoeting draagt tevens bij aan het verkleinen van de afstand tussen het lokaal en landelijk bestuur.

Het centrale thema tijdens het ontbijt wordt in twee korte inleidingen vanuit evenzoveel invalshoeken benaderd. In eerste instantie is er een uiteenzetting de heer J. Loeters, directeur van de RABO bank Vecht en Vaart. Hij zal het onderwerp vanuit de marksector benaderen. De burgemeester van Zwolle, de heer H.J. Meijer belicht het onderwerp vanuit de mogelijkheden van een regionale samenwerking.

Aan het Brongesprek nemen deel de colleges van burgemeester en wethouders van Ommen, Hardenberg, Zwolle en Dalfsen, twee vertegenwoordiger van het college van gedeputeerde staten van Overijssel en acht landelijke politici. Dit zijn de Eerste Kamerleden mevrouw M. Meindertsma (Zwolle) en de heren J. Hendrikx (Zwolle), D. Yilderim (Zwolle) en H. Noten (Dalfsen). Vanuit de Tweede Kamer zijn mevrouw E. Wiegman (Zwolle), Mevrouw S. Uitslag (Olst) en de heren A. Slob (Zwolle) en E. van Hijum (Zwolle) in Dalfsen aanwezig.