Milieudienst Rijnmond

Wereldhavendagen en R'Uitmarkt

02.09.2009 12:00
Communicatie & meldkamer, telefoon 010 473 33 33

Rotterdam bruist dit weekend met festiviteiten van Wereldhavendagen en R'Uitmarkt.

Wereldhavendagen

Van vrijdagmiddag 4 tot en met zondag 6 september staat Rotterdam weer in het teken van de Wereldhavendagen. Deze editie is het thema Nieuwe Energie.
De DCMR Milieudienst Rijnmond is met de mobiele luchtmeetbus te vinden op het Duurzaamheidsplein aan de Veerhaven in een tent samen met het RCI (Rotterdam Climate Initiative).
Naast de Erasmusbrug, op het tot Veiligheidsregioplein omgedoopte Willemsplein, zijn de chemisch adviseurs van de DCMR in actie bij de CoPi-demonstraties. Samen met de mensen van de VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond). CoPi staat voor Commandopost Incident, dat wordt ingericht bij een GRIP-incident. Dan werken de hulpdiensten, zoals brandweer, politie, havenbedrijf en ggd samen om de gevolgen van een incident te bestrijden.

R'Uitmarkt

Tijdens komend weekend is ook de start van het culturele seizoen met de R'Uitmarkt. Tussen 13.00 en 18.00 uur is van alles te beleven rond en op het Schouwburgplein.

Mogelijk geluidshinder

De organisaties doen er alles aan om de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk te beperken. Helemaal geluidloos kunnen de activiteiten en de op- en afbouwwerkzaamheden niet verlopen. De organisatoren van de Wereldhavendagen en van R'Uitmarkt vragen hiervoor begrip. Bewoners kunnen 24 uur per dag een melding van geluidsoverlast maken op telefoon 010 473 33 33 of via deze website.