Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste editie Into The Great Wide Open op Vlieland

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september vindt op Vlieland de eerste editie plaats van het jaarlijks terugkerende festival Into The Great Wide Open. Tijdens dit nieuwe festival staat popmuziek centraal, maar het is vooral de context die het festival zo uniek en eigentijds maakt.

Middenin de natuur, verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, bijzondere kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Heerlijke hamburgers én oesters van het wad. Uit je dak gaan in een festivaltent én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de 'great wide open'.

Volwassenen en kinderen worden als volwaardige bezoeker gezien. Voor beiden is er programma en Into The Great Wide Open introduceert een sterk gereduceerd kinderticket. Daarmee is dit festival ook ideaal voor mensen die het festivalgevoel graag willen delen met hun kind(eren).

Into The Great Wide Open wordt georganiseerd vanuit de behoefte aan een festival waar kwalitatieve alternatieve popmuziek en waardering voor én interactie met de omgeving gecombineerd wordt. Een behoefte die bij organisatoren van het eerste uur - Ard Boer (Lopend Vuur), Peter Boorsma (beeldend kunstenaar), Jan van der Veen (eigenaar Kampeerterrein Stortemelk, Vlieland), Margriet van Kraats (directeur Tivoli), Ron Euser (boeker Mojo), Ferry Roseboom (Excelsior Recordings) - sterk aanwezig is. Into The Great Wide Open: 4, 5 en 6 september 2009 op Vlieland.

De voorverkoop start zaterdag 2 mei via Ticket Service Nederland. Entree volwassenen ¤ 50,- en kinderen t/m 14 jaar ¤ 2,50 (exclusief servicekosten, bootreis en overnachting). Op www.intothegreatwideopen.nl staat alle informatie en is het gemakkelijk om naast het festivalticket tevens de bootreis hotel, camping of bungalow te boeken. De boot naar Vlieland vertrekt vanaf Harlingen (Friesland) en is zowel per trein als auto bereikbaar.

De komende weken zullen de eerste namen bekend worden gemaakt op www.intothegreatwideopen.nl. Into The Great Wide Open is mede mogelijk gemaakt door provincie Friesland en gemeente Vlieland.

Utrecht, 7 april 2009

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Arlette de Jong publiciteit@greatwideopen.nl