Veilig zonnebanken heb je zelf in de hand...

04/09/2009 13:39

COSMETITEXT

De afgelopen tijd zijn er verontrustende berichten op de markt gekomen ten aanzien van het zonnebanken in relatie tot een vermeende verhoogde kans op huidkanker. De branchevereniging van professionele zonnestudio's in Nederland 'Samenwerking Verantwoord Zonnen' (SVZ), neemt stelling tegen deze verwarrende berichten. In een visiedocument laat SVZ zien dat één week op het strand aan bijvoorbeeld de Middellandse Zee zo mogelijk meer risico's met zich meebrengt dan ca. vijf jaar (!) verantwoord gebruik van de zonnebank*! Veilig en vooral verantwoord zonnebanken heb je dus zelf in de hand, zeker als je dit combineert met een hoogwaardig verzorgend product, zoals bijvoorbeeld de nieuwe 'No Worries' van Australian Gold®.

Australian Gold®, dé marktleider op het gebied van hoogwaardige bruiningslotions, heeft de gezondheid van de huid bovenaan de lijst van de belangrijkste kernwaarden staan. Men ontwikkelt alle formules van de Australian Gold® - producten daarom met de grootst mogelijk zorg ten aanzien van een verantwoorde en vooral veilige bruining onder de zonnebank of in de buitenzon. Juist omdat men de factor gezondheid het meest belangrijk vindt, heeft Australian Gold® met haar nieuwe product 'No Worries' een speciale bruiningsformule ontwikkeld. In combinatie met een verantwoord gebruik van de zonnebank zorgt deze unieke lotion snel en langdurig voor een mooie bruine teint, waardoor teveel zonnebanken wordt voorkomen!

Veiligheid te allen tijde op de eerste plaats bij professionele zonnestudio's

De meeste wetenschappers zien nog altijd veel meer voordelen in het zonnebanken (o.a. vitamine D- aanmaak) dan gevaren. Sinds 2007 wordt in professionele zonnestudio's gewerkt volgens een zogeheten 'Code voor de Praktijkuitoefening'. In deze code zijn door een wetenschappelijke commissie van de Europese Unie opgestelde normen voor verantwoord zonnebanken verwerkt. Zo mogen zonnebanken niet meer UV- licht afgeven dan de zon aan de Middellandse Zee. In zonnestudio's dienen klanten bovendien een goed intakegesprek en zorgvuldige begeleiding te krijgen en er dient duidelijk te worden gewaarschuwd voor de mogelijke risico's. Bovenal geldt dat zonnebanken in professionele zonnestudio's niet mogen worden gebruikt door mensen die jonger zijn dan 18 jaar. Verantwoord zonnen (zowel binnen als buiten) is al vele jaren een standaard begrip bij de professionele zonnestudio's aan wie Australian Gold® uitsluitend haar producten levert.

(*Bron: Persbericht Samenwerking Verantwoord Zonnen' (SVZ).)

Verantwoord zonnebanken? Don't worry, be happy, mede dankzij 'No Worries'!

Voor alles geldt dat overdaad schaadt! De formule van de nieuwe Australian Gold® 'No Worries' is daarom dusdanig ontwikkeld, dat men met slechts enkele sessies onder zonnebank reeds een prachtige, egale en aantrekkelijke diep gebronsde gloed opdoet dankzij viervoudige bronzers! Deze sublieme bruining houdt tot wel 8 dagen aan. De formule doet echter veel meer dan alleen maar subliem bruinen! Dankzij de toevoeging van een luxueuze "butterformule"met zogeheten LipoCare-, Ultrafirm- en Cellutox- Complexen zorgt de rijke bruiningslotion tevens voor het opvallend verstevigen en glad maken van de lichaamscontouren.

Rijke formule met krachtige antioxidant werking en een verleidelijke kokosgeur

De zacht smeltende en zeer rijke textuur van Australian Gold® No Worries bevat tevens intensief huidversterkende anti-aging werkstoffen, zoals co-enzym Q 10 en de antioxidant vitamines A, C, E en F. Deze werkstoffen worden dankzij liposomen diep in de huid opgenomen. De combinatie van hoogwaardig huidverzorgende werkstoffen voedt de huid en houdt haar soepel, glad en elastisch. De nieuwe Australian Gold® No Worries heeft een verleidelijk Cocoa Beach- parfum, dat doet denken aan tropische oorden vol rijpe kokosnoten. Het resultaat? Een fraaie, diep gebruinde en stevige lichaamshuid op een veilige wijze verkregen, met een onweerstaanbaar stralende glans!

Doe Mee & Win- acties met prachtige prijzen bij de producten van Australian Gold®!

Gedurende het gehele jaar 2009 maken consumenten dankzij Australian Gold® kans op prachtige prijzen van dit absolute topmerk in zonnebank- en outdoor zonneproducten!

Wie een product van Australian Gold® koopt bij één van de professionele zonnestudio's in Nederland of België, vindt op de verpakking een afneembare waardezegel. Deze dient te worden geplakt op de speciale actie- ansichtkaart en kan vervolgens kosteloos worden geretourneerd aan het antwoordnummer van de Australian Gold® Tanning Clubs in Nederland of België.

Onder de inzenders worden elke maand maar liefst vijf luxe pakketten met Australian Gold®-producten verloot t.w.v. ¤ 150,00! Bovendien maakt iedere inzender tevens kans op de hoofdprijs die aan het einde van dit jaar wordt verloot, bestaande uit een volledig verzorgde vakantiereis naar een zonnige bestemming voor 2 personen!

Consumenten kunnen bij hun zonnestudio in Nederland of België vragen naar de speciale

actie-ansichtkaarten van Australian Gold® !

Distributie, verkoopprijs & meer informatie:

Het merk Australian Gold® wordt in de Benelux op de markt gebracht door Bradford & Hamilton Nederland. De producten zijn verkrijgbaar bij professionele zonnestudio's in Nederland én België.

Voor meer informatie is er voor Nederland de website www.australiangoldtanningclub.nl en voor België www.australiangoldtanningclub.be

Verkoopprijs:

* Australian Gold® No Worries ¤ 57,50/250 ml