Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 september 2009

Rosita de Vries / Marije Versteeg /Sandra Tiethoff: 053-4555588

Fietsendief op heterdaad betrapt

Losser
Een 31-jarige man uit het Duitse Gronau werd op donderdag 3 september aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een fietsendiefstal in Losser.

Donderdagmiddag 3 september zag een politieagent in vrije tijd een man zich verdacht gedragen. De man had veel interesse voor gestalde fietsen. De politieagent gaf dit door aan de dienstdoende agenten. Deze gingen uitkijken naar de man. Omstreeks 16.00 uur troffen ze de man op de Langenkamp in Losser aan. Daar nam de man, een 31-jarige man uit het Duitse Gronau, een fiets weg voor een winkel. De 31-jarige werd klem gereden door de politie en aangehouden en werd meegenomen naar het politiebureau. De man bleek vaker fietsdiefstallen te hebben gepleegd en had nog een vonnis openstaan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009028434)

Man aangehouden na opgeven valse identiteit

Almelo

Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdag 3 september aangehouden, omdat de man een valse identiteit op had gegeven.

Donderdag 3 september omstreeks 17.00 uur zagen surveillerende agenten tijdens een controle een man alcohol nuttigen op het Wilhelmina Drukkerpad in Almelo. Toen de agenten de man naar zijn naam vroegen, gaf de man een niet bestaande identiteit op. De man, een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Hij wilde niet meewerken tijdens de aanhouding. Na drie waarschuwingen, werd peperspray door een agent gebruikt om de man onder controle te krijgen. Hij kon daarna naar het politiebureau worden overgebracht. (2009028447)

Joyrider rijdt bovenop rotonde Hengelo
Op 4 september heeft de politie Twente in Hengelo een 21-jarige Hengeloër aangehouden omdat hij de auto van zijn opa total-loss heeft gereden.

In de nacht van donderdag op vrijdag 4 september krijgt de politie omstreeks 01.45 uur melding van alerte getuigen dat een personenauto midden op de rotonde van de Bornsestraat met de Europalaan staat. De ter plaatse gekomen agenten constateren dat de auto het kunstwerk dat bovenop de rotonde staat heeft geramd, doorgeschoten is en aan de andere kant van de rotonde tot stilstand is gekomen. Hierbij zijn het kunstwerk en de auto behoorlijk beschadigd. De agenten zien twee jongens over het aangrenzende fietspad lopen. Na aanspreken blijkt dat het gaat om de bestuurder en de passagier van de auto. De bestuurder, een 21-jarige Hengeloër, wordt aangehouden voor het verlaten van het plaatsongeval. De passagier, een 19-jarige Enschedeër, blijkt bij de aanrijding gewond geraakt te zijn en wordt uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aan het bureau blijkt dat de 21-jarige geen rijbewijs heeft en ongevraagd de auto van zijn opa heeft meegenomen. De auto is bij de aanrijding dusdanig beschadigd geraakt dat het kenteken is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2009028537)

Twee rode kaarten uitgedeeld
Enschede
Een 19-jarige man uit Hoofddorp en een 26-jarige man uit Almere hebben een rode kaart ontvangen en mogen twee jaar lang niet bij alle 80 aangesloten horecagelegenheden in Enschede komen.

De twee mannen hebben zich misdragen in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede op 30 mei 2009 jl. Een 26-jarige man raakte gewond van een steekwapen door het tweetal. De 19-jarige en 26-jarige werden aangehouden en overgedragen aan Justitie. In het kader van het collectieve horecaverbod is hen een rode kaart uitgereikt. De mannen mogen bij alle 80 aangesloten horecagelegenheden in Enschede voor de duur van twee jaar geen bezoek brengen. (09-063451)

Met 1,5 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 33-jarige automobilist uit Borne raakte vrijdag 4 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 4 september omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Staringstraat in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 33-jarige man uit Borne, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,5 promille uit. Omdat de man vaker onder invloed van alcohol een auto heeft bestuurd werd het rijbewijs ingevorderd. (2009028531)

Scooterbestuurder gewond na aanrijding met fietser

Almelo

Een 18-jarige scooterbestuurder uit Almelo raakte vrijdagochtend 4 september in Almelo gewond na een aanrijding met een 51-jarige fietser.

Vrijdagochtend 4 september omstreeks 06:30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kolthofsingel in Almelo. Komende vanaf het spoor, wilde een 18-jarige scooterbestuurder uit Almelo zijn weg rechtdoor vervolgen in de richting van de Plesmanweg. Op de kruising met de Haven Noordzijde werd hij geraakt door de van rechts komende fietser, een 51-jarige Hengeloër, die rechtdoor fietste richting Turfkade. Door een voorgesorteerde vrachtwagen werd het zicht van de Hengeloër belemmerd, waardoor hij de scooter niet zag aankomen op het moment dat hij de kruising opreed. De scooterbestuurder kwam ten val en is met ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de scooter. (2009028561)

---- --