Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
September 2009
Vrolijk kinderboek over vogels

Boeken over vogels zijn er in alle soorten en maten - maar bijna alleen voor volwasseneen. Ook voor kinderen kunnen vogels leuk en interessant zijn, als de informatie maar goed op hen is afgestemd. Daarin slaagt Vogels zien en horen bijzonder goed. Op een luchtige manier vertelt dit boek allerlei interessante weetjes over vogels in hun omgeving. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen het boek zelf lezen.

Vogels zien en horen is gemakkelijk. Vogels zijn namelijk overal om ons heen, het hele jaar door: in de tuin, in het park, in het bos, aan zee en zelfs in de stad. Daarom is kijken en luisteren naar vogels zo leuk: er is altijd wel wat te beleven.

Vogels zien en horen - ontdeekkingen voor kinderen en hun ouders gaat over de vogels die je zomaar in Nederland kunt tegenkomen. Merels, bonte spechten, pimpelmeesjes, zilvermeeuwen en nog veel meer. Het gaat over hoe vogels leven, waarom ze zingen, wat ze doen om een partner te vinden, en hoe ze voor hun jongen zorgen. Dat doen ze op heel verschillende manieren. Een merel bouwt een nest in een struik, een specht hakt daarvoor een gat in een boom en een kievit legt zijn eieren zomaar op de grond.

Er staan nog veel meer bijzondere dingen in dit boek. Bijvoorbeeld dat een merel met een speciaal geluid een kat kan wegjagen. Dat een gierzwaluw slaapt onder het vliegen. En dat een pimpelmees kleuren ziet die wij helemaal niet kunnen zien. Als je zulke dingen weet, dan wordt het nog leuker om buiten op zoek te gaan naar vogels, zo redeneert auteur Wim van der Steen.

Vogels zien en horen is geschreven in een enthousiaste stijl en toegankelijke taal. De auteur weet precies het juiste niveau van detail te treffen en blijft zijn lezer verbazen. De prachtige kleurenillustraties van Elwin van der Kolk maken het boek compleet.

Vogels zien en horen is een (voor)leesboek voor kinderen van 4-10 jaar. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen het zelf lezen. Ook voor oudere kinderen - en hun ouders! - staan er veeveel leuke dingen in.

Vogels zien en horen

Ontdekkingen voor kinderen en hun ouders

Auteur: Wim J. van der Steen
Illustrator: Elwin van der Kolk
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 56 p., 21 x 21 cm, genaaid gebonden, met talloze kleurenillustraties ISBN: 789 90 5011 305 2
Prijs: ¤ 14,,95




Ingezonden persbericht