Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


04-05-2009
Informatieavond over 'andere' handelsmissie naar Midden-Amerika

Van 5 tot 12 september zal een agf-handelsmissie plaatsvinden naar Nicaragua, Honduras en Guatemala. De missie wordt georganiseerd door Ideavelop en het LEI/WUR en wordt financieel ondersteund door de EVD. De missie richt zich vooral op de sectoren groente en fruit. Ter voorbereiding wordt op maandag, 22 juni om 19.30 een informatieve avond georganiseerd bij Priva in De Lier

Op deze avond zullen diverse experts op het gebied van de agf-sector in Midden Amerika hun visie met u delen. De avond wordt geopend door Meiny Prins, recent verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Een definitief programma voor deze avond volgt binnenkort.

Anders dan anders
De handelsmissie zal in vele opzichten anders zijn dan wat u gewend bent. Naast de naar verwachting 15 Nederlandse deelnemers, zullen ook de Midden Amerikaanse managers meereizen van de bedrijven die we tijdens de handelsmissie zullen bezoeken. Wat de groentesector betreft, maken deze bedrijven deel uit van een Federatie die fungeert als een soort ´studieclub´ van exporterende Middenamerikaanse kasgroentenkwekers. Dezelfde groep kwekers (zo´n 150 hectare kasgroenten) zal rond de Hortifair Nederland bezoeken en de deelnemers van de handelsmissie met een tegenbezoek vereren.

Dagelijks wisselend thema
Tijdens de handelsmissie zal tijdens de bedrijfsbezoeken dagelijks een specifiek thema behandeld worden. Inleiders van deze thema´s zullen de deelnemers aan de handelsmissie zelf zijn, specialisten van kennisinstellingen en vertegenwoordigers van sectoroverkoepelende organisaties. De onderwerpen die onder andere aan de orde komen, zijn:


· voedselveiligheid en certificering

· gewasbescherming en fertirrigatie

· kas en kasklimaat

· productontwikkeling en marketing

· groenteteelt en de Noord Amerikaanse markt
· etc.

Met deze benadering wil de organisatie veel meer diepte brengen in de informatie die u tijdens de reis kunt verzamelen. De discussies worden afgerond met een concrete discussie hoe dit onderwerp past in uw mogelijke handelsplannen. "We streven er naar dat u aan het einde van de reis een goede basis heeft voor een mogelijk ondernemingsplan", aldus organisator Edwin Smit.

Hier kunt u het voorlopige programma en aanvullende informatie downloaden. Tijdens de informatieavond op 22 juni kunt u meer informatie inwinnen en al dan niet besluiten om deel te nemen!

Meer informatie: ideas@ideavelop.biz