KNWV

Watersportverbond aanwezig tijdens HISWA te water

donderdag 18 juni 2009

Het Watersportverbond, Dragon Marine en Sailcenter organiseren tijdens de HISWA te water net buiten de jachthaven wedstrijden en proefvaarten met open zeilboten.

Kinderen kunnen meedoen, maar het spektakel kan ook worden bekeken vanaf de publiekstribune die op de pier geplaatst wordt en een prachtig uitzicht biedt op het vaargebied. Daarnaast is het ook mogelijk om in een aantal verschillende polyester kielbootklassen te varen. Bezoekers met interesse voor een bepaalde klasse kunnen met het Watersportverbond het water op. Op de wal zullen de houten nationale eenheidsklassen in de gelegenheid worden gesteld om hun prachtige boten te showen.

Ook het steeds populairder wordende matchracen (twee boten die op een klein parcours korte wedstrijdjes tegen elkaar varen) wordt door verschillende klassen gedemonstreerd. Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt op de HISWA te water het Nederlands Kampioenschap Match Racen voor verenigingsteams plaats. Er wordt gevaren in de Laser SB3. Van woensdag tot en met vrijdag zullen de diverse teams de mogelijkheid hebben om te trainen om zo optimaal voorbereid te zijn voor de finales in het weekend. Op zondagmiddag is bekend welk team met de bokaal naar huis gaat.