Ingezonden persbericht


Noordwijk Danst

Op 5 september staat Noordwijk in het teken van dans. Voor de eerste maal wordt het dansevenement 'Noordwijk Danst' gehouden.

In theater de Muze, op het Vuurtorenplein en in ' Klooster Kerk aan Zee' zullen die dag diverse dansgroepen optreden. Van klassiek tot ballroom, van jazzdans tot urban: zowel professionele als amateurgezelschappen laten het publiek kennismaken met uiteenlopende dansvormen.



De voorstellingen zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van het speciale kindermatinee en de avondvoorstelling in theater De Muze. Het kindermatinee wordt verzorgd door 2DaPoint/Massive Movement, een gezelschap dat zijn voorstellingen richt op kinderen en jongeren. De avondvoorstelling wordt verzorgd door het Belgische gezelschap Stichting Klassieke Dans. Dit gezelschap zal onder andere de tweede acte uit het Zwanenmeer dansen. Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar via Boekhandel Van der Meer

Bezoekers van het evenement kunnen zich ook inschrijven voor workshops. Men kan kennismaken met Line Dance, Flamenco, Buikdans en Streetdance. Bovendien zal er voor kinderen een speciale algemene dansles worden gegeven. Voor de workshops dient men zich via de website in te schrijven.

Verder zullen op het Vuurtorenplein extra activiteiten plaatsvinden zoals schminken voor kinderen en een spetterend optreden van Bernard Berkhouts Swing Orchestra.