Gemeente Westervoort

Fitheidstest voor senioren

Op zaterdag 5 september 2009 organiseert de gemeente Westervoort in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een fitheidstest voor senioren (inwoners van Westervoort tussen 55 en 70 jaar). Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunt u niet afdwingen, maar wel bevorderen. Een actieve leefstijl,
waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om uw gezondheid te stimuleren en te bewaken. Doet u niet of niet meer aan sport en zou u eigenlijk wel (weer) willen gaan bewegen? Dan krijgt u nu een unieke kans!

Op zaterdag 5 september 2009 organiseert de gemeente Westervoort in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een fitheidstest voor senioren (inwoners van Westervoort tussen 55 en 70 jaar). De fitheidstest duurt ongeveer 1 ½ uur. Een bloeddrukmeting, longfunctiemeting en een wandeltest zijn onderdelen van de test. De test vindt plaats in `De Nieuwhof' (Rivierweg 1, Westervoort), op afspraak, tussen 10.00 en 15.00 uur.

Voor de fitheidstest is het belangrijk om schoenen met platte, schone, niet gladde en lichtgekleurde zolen (bijvoorbeeld gymschoenen) mee te nemen en gemakkelijk zittende kleding. Als u een (lees)bril of ander hulpmiddel heeft, neemt u deze dan mee. Als u een steunkous draagt, dan hoeft u deze niet mee te nemen.

Bent u na afloop van de fitheidstest enthousiast geworden om meer te gaan bewegen? Dan kunt u zich na afloop van de fitheidstest aanmelden voor de beweeguren die aangeboden worden op de Outdoor Fitnesstoestellen in Westervoort.

Meedoen?
Wilt u meedoen aan de fitheidstest? Dan is het noodzakelijk om u aan te melden. Dat kan via 06-13310680 of stuur een e-mail naar lizzie.chen@gelderland-sport.nl

Vraag?
Hebt u een vraag, dan kunt u contact opnemen met Lizzie Chen van de Gelderse Sport Federatie: stuur een mail naar
lizzie.chen@gelderland-sport.nl of bel naar 06-13310680.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl