Gemeente Onderbanken


Feestelijke opening Infopoint natuurpark Roode Beek in Schinveld

Klik hier voor vergroting.

klein DSC01335.JPG

Op 5 en 6 september is het dan zover, het officiële openingsweekend van het Infopoint aan de rand van het natuurpark Roode Beek/ Rodebach in Schinveld.

De markante containerconstructie die boven de (toekomstige) visvijver zweeft is klaar en volledig ingericht door de diverse partners. De gemeente Onderbanken, Waterschap Roer en Overmaas, Natuurmonumenten, Boven Water Food & Drinks en VVV Zuid-Limburg hebben allemaal hun steentje bijgedragen om ervoor te zorgen dat een bezoek aan het natuurpark nu nog aangenamer, verrassender en vooral leerzamer kan zijn. Het infopoint heeft bezoekers heel wat te bieden, zoals een sfeervol vlonderterras zwevend boven het water waar het, zeker in de zomermaanden, bijzonder goed toeven is. U geniet er in alle rust midden in de natuur van heerlijke gerechten en streekproducten.

Â

Maar de buitenkant is nog niet de helft van het verhaal, ook binnen zijn er heel wat verrassingen. Door de glazen voorgevel van het gebouw heeft u ook van binnenuit een prachtig panoramisch uitzicht over het Natuurpark en zijn bijzondere bewoners. Hier is ook een gloednieuw VVV Servicepunt waar u terecht kunt voor informatie, Limburgse souvenirs, streekproducten, toeristische boeken, kaarten en gidsen. Natuurmonumenten en Waterschap Roer en Overmaas hebben gezorgd voor aangename verrassingen zoals microscopen, verrekijkers en veel interessante informatie over het natuurpark. Het infopoint heeft door de gezamenlijke initiatieven een waar multifunctioneel karakter gekregen en is een schoolvoorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen verschillende partners.

Â

Er valt dus altijd meer dan genoeg te genieten, te beleven, te ervaren, te proeven, te leren en te ondergaan bij het infopoint maar tijdens het openingsweekend wordt nog eens extra uitgepakt met heel veel speciale acties en activiteiten. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 5 september (tussen 13.00 en 18.00 uur) en zondag 6 september (tussen 10.00 en 18.00 uur) om zelf uitgebreid kennis te maken met het nieuwe Infopoint.

Â

Â

Waar kunt u van genieten op 5 en 6 september?

.


* Gratis huifkartochten door het natuurpark Op beide dagen starten de huifkartochten vanaf 13.00 tot 17.00 ieder uur

* Gratis verrassingspakket voor kinderen: Op zoek naar de geheime bewoner
Op zoek naar de geheime bewoner
Natuurmonumenten biedt zowel op zaterdag 5 als op zondag 6 september een leuke gratis activiteit aan vanuit Infopoint Roode Beek. Met de hele familie op zoek naar de geheime bewoner van dit natuurgebied. Voor broertjes, zusjes, vaders, moeders, opa's, oma's, ooms en tantes, een spannende ontdektocht in de natuur. Voor alle kids ( tot 12 jaar ) die deelnemen aan de zoektocht naar de geheime bewoner heeft Boven Water Food & Drinks een kleine verrassing om van te genieten onderweg !
Spannend doosje
Kinderen krijgen een doosje mee. Daarin zit de geheime bewoner van het natuurgebied Roode Beek verstopt. Wil je weten wie dat is? Doe dan de opdrachten. Kinderen ontdekken samen met hun ouders of grootouders de geheimen van de natuur. Hoe dieren wonen, hoe ze bewegen, wat ze eten en hoe ze zich gedragen. Op het doosje staan allerlei opdrachten die het gezin buiten moet doen. De wereld van de geheime bewoner
âZolang het nog warm is beweegt de geheime bewoner zich snel tussen de bomen door. Dat kan jij ook. Ren hard tussen de bomen door zonder ze te raken.â Dit is een van de vele opdrachten die ouders en kinderen moeten uitvoeren. Na elke opdracht mag er een luikje van de doos open en hoe meer luikjes er open zijn, hoe duidelijker het is wie die geheime bewoner is. Natuurvondsten
Onderweg kom je een heleboel natuurschatten tegen. Die kun je meenemen in het doosje. Zo wordt het doosje ook een soort schatkist.

* Gratis begeleide wandeltochten door het natuurpark Een medewerker van Natuurmonumenten zal u beide dagen meenemen op een wandeling door het natuurpark. Onderweg wordt er op boeiende wijze uitleg gegeven over de planten, dieren en het beheer van het natuurpark.
De wandeltochten van Natuurmonumenten starten om 14.00 uur.
* Ontdek de wereld onder water!
Medewerkers van het Waterschap Roer en Overmaas gaan beide dagen samen met u op ontdekkingstocht naar het leven onder de waterspiegel. Met behulp van zoekkaarten en microscopen wordt de waterwereld van de door het waterschap opnieuw ingerichte Rode beek in kaart gebracht. Een leuke en boeiende activiteit voor kinderen en volwassenen!

* Aanbieding Boven Water Food & Drinks zaterdag 5 en zondag 6 september:
Tussen 10.00 en 15.00 uur : bij bestelling van koffie met gebak is het 2e kopje koffie
(of thee) gratis
Vanaf 16.00 uur : bij bestelling van een glas wijn of één van de speciaal bieren serveert men gratis een mini-âhappasâ bordje met kleine lekkernijen.

* Gratis fietsroute door Onderbanken, Brunssum en Landgraaf (alleen 6 september)
In het kader van de Zuid-Limburgse VVV Fietsdag kunt u op 6 september vanuit het Infopoint vertrekken om de route door Onderbanken Brunssum en Langraaf te fietsen. De route voert de deelnemers mee langs diverse mooie stukjes en toeristische bezienswaardigheden van de omgeving.
In totaal zijn er, speciaal voor de VVV Fietsdag, acht verschillende gratis toeristische fietsroutes uitgezet. De route door Onderbanken, Brunssum en Landgraaf start op 6 september vanaf 10.00 bij het Infopoint. Aan de hand van de speciaal voor de VVV Fietsdag eenmalig opgehangen bewegwijzeringbordjes, zal de route eenvoudig te volgen zijn. Voor informatie over de fietsroute: www.vvvzuidlimburg.nl

TIP : Start uw fietsroute bij Boven Water food & drinks met een heerlijk ontbijtje op het terras vanaf 9.00 uur ! ( ⬠7,50 p.p.; reserveren gewenst )

Â

Nog even de praktische informatie op een rijtje:

Â

Wat: Opening Infopoint natuurpark Roode Beek in Schinveld Wanneer: Zaterdag 5 september van 13.00 tot 18.00 Zondag 6 september van 10.00 tot 18.00
Waar:

Het nieuwe Infopoint Roode Beek/ Boven Water Food & Drinks is te vinden:Â
Aan de Voeëgelsjtang 1, 6451 PS, Schinveld. De nieuwe weg ligt in het verlengde van A Ge Water. Aan het einde van die weg gaat u rechts, dan de eerste weg links en dan weer links. Meer informatie:

De meest actuele informatie vindt u telkens hier op deze pagina

Routebeschrijving
Contact: Dhr. Senden of mevr. Vaessen
045-527 87 87
Â
Â
Â
Â
Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

logo boven water logo waterschap Roer en Overmaas logo Natuurmonumenten

Â

Â

logo VVV Zuid-Limburg.JPG
Â
Logo gemeente Onderbanken

Â