Gemeente Stadskanaal

Op zaterdag 5 september van 10.00 tot 16.00 uur is de jaarlijkse Leer & Doe Markt op het Raadhuisplein in Stadskanaal. Dit is een informatiemarkt voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle besteding van zijn vrije tijd. U kunt zich hier oriënteren op het gebied van vrijwilligerswerk, cursussen en opleidingen. Tegelijkertijd zijn er op de markt zeer diverse optredens van verschillende artiesten.

Deelnemers

Tal van vrijwilligersorganisaties presenteren zich op de Leer & Doe Markt. Een greep uit de deelnemende instellingen en verenigingen: Dierentehuis Ter Marse, Streekhistorisch Centrum, Museumspoorlijn STAR, diverse zorgcentra en muziekverenigingen.

Cursusaanbod

Vrijwel alle niet-commerciële instellingen uit de gemeente die iets op het gebied van volwasseneneducatie aanbieden zijn op de markt vertegenwoordigd. Het aanbod varieert van lees- en schrijfvaardigheid tot digitale fotografie en koken. Enkele aanwezigen: Stichting Welstad, Openbare Bibliotheek, Noorderpoortcollege (volwasseneneducatie), de Muziekschool en SKVS De Pauw.

Veel Nederlanders zijn vrijwilliger

Bijna de helft van alle volwassen Nederlanders is op één of andere wijze actief als vrijwilliger. Het CBS heeft berekend dat in 2007 44 procent van de volwassenen in ons land zich inzette voor een maatschappelijke organisatie, vereniging of kerk.

Documenten

Overzicht van de deelnemers aan de Leer & Doe Markt (PDF, 14,9 kB)
* 26 augustus 2009