Gemeente Baarn

Kom naar de Open Gemeentedag
Foto van Gemeentedag 2008

Zaterdag 5 september

Â

Dit jaar is de Open Dag van uw gemeente op zaterdag 5 september aanstaande. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom in de hal van het gemeentehuis aan de Stationsweg 18. U kunt dan in gesprek komen met uw burgemeester, de bestuurders, diverse ambtenaren en de raadsleden. Verder krijgt u op een leuke en ontspannende manier informatie over belangrijke projecten en ontwikkelingen in uw gemeente. De deuren van het gemeentehuis staan de hele middag voor u open.

Bij de aanwezige raadsleden kunt u zich laten informeren over het werk van de gemeenteraad. Ook de medewerkers van het loket wonen, zorg en welzijn en van wijk- en buurtgericht werken zijn aanwezig en beantwoorden uw vragen.

Jeugdbrandweer
Ook de kinderen zijn weer van harte welkom. De jeugdbrandweer organiseert een leuke activiteit voor onze jonge inwoners.

Klassiek podium
Het Cultureel Festival vindt dezelfde dag plaats in het centrum van Baarn. Wij sluiten aan op dit festival. In de centrale hal van het gemeentehuis wordt een podium geplaatst waar gedurende de dag klassieke (akoestische) optredens plaatsvinden. In een gezellige sfeer kunt u komen luisteren naar deze schitterende optredens. Dit jaar hebben we ook gasten uit Tsjechië op bezoek.

Koffie met de burgemeester
Naast het klassiek podium organiseren wij dit jaar âop de koffieâ bij de burgemeester. U bent van harte welkom om een kop koffie of thee bij hem te komen drinken. We zorgen voor een lekkernij erbij.

Kraampjes
Er zijn allerlei informatiekraampjes op de Gemeentedag. Vóór het gemeentehuis kunt u terecht bij onze collegaâs van het Loket Wonen, Zorg en Welzijn. Deze dag hebben zij in hun kraam een bijzondere sjoelbak waar kinderen altijd prijs hebben. De medewerksters komen graag in contact met mensen die mantelzorger zijn en vertellen hen graag over wat het Steunpunt Mantelzorg voor hen kan betekenen. Verder zijn vrijwilligers van Buurtbemiddeling aanwezig. Zij kunnen u vertellen over wat Buurtbemiddeling voor u kan betekenen.

Wat er speelt er in uw wijk?
De gemeente is van plan om per wijk een wijkplan in nieuwe stijl uit te brengen, waarin u in één oogopslag ziet wat er gebeurt of staat te gebeuren in uw wijk. Bezoek op de gemeentedag de stand van âSamenwerken in de Wijkâ om te laten weten wat u graag zou willen lezen in uw wijkplan.

We zien en spreken u graag op de Gemeentedag.