Gemeente Montferland

Knooppunt Velperbroek afgesloten van za. 5 sept. tot ma. 7 sept.

Mededeling van Rijkswaterstaat:

Omleidingen van zaterdagavond 5 september tot maandagmorgen 7 september.
Doorgaand verkeer over A12 kan door.

Verkeersplein Velperbroek afgesloten

Rijkswaterstaat gaat in het eerste weekend van september het hele verkeersplein van het knooppunt Velperbroek van nieuw asfalt voorzien. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 5 september om 20.00 uur en zullen zijn afgerond voor maandagmorgen 7 september 05.00 uur. In die periode wordt het circuit bijna volledig voor het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid; weggebruikers moeten rekening houden met al dan niet langere omrijroutes. Het doorgaande verkeer over de A12 ondervindt nauwelijks hinder van de werkzaamheden.

Op het verkeersplein Velperbroek wordt nieuwe dubbellaags zoab (zeer open asfaltbeton) aangebracht. Tevens wordt de afrit van de A12 vanuit Duitsland voorzien van nieuw asfalt. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om het verkeersplein af te sluiten. Over de buitenste vluchtstroken is enige doorgang mogelijk. Een aantal routes blijft beperkt mogelijk: Waterberg (A12) richting Pleyroute, Pleyroute richting Duitsland en Velp richting Utrecht (A12). Het overige verkeer wordt omgeleid, waarbij Rijkswaterstaat de weggebruikers erop wijst dat met een langere reistijd rekening moet worden gehouden.

De volgende omleidingen worden ingesteld:
Verkeer vanuit Utrecht (A12) naar Velp, Rozendaal en Rheden via de afslag Arnhem-Noord (afrit 26)
Verkeer vanuit Utrecht (A12) naar Westervoort via de afslag Duiven (afrit 28)
Verkeer vanuit Zevenaar (A12) naar Velp, Rozendaal en Rheden via de afslag Arnhem-Noord (afrit 26)
Verkeer vanuit Zevenaar (A12) naar Dieren en Zutphen via de afslag Westervoort (afrit 27) en de Rivierenweg (Doesburg) Verkeer vanuit Zutphen en Dieren (A348) naar Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Utrecht via de afslag Velp (afrit 1), de verbindingsweg en de N785
Verkeer vanuit Zutphen en Dieren (A348) naar Zevenaar, Oberhausen en Westervoort via de afslag Velp (afrit 1), de verbindingsweg, de N785, knooppunt Waterberg (A12) en de A12
o Dit verkeer wordt bij Dieren al eerder omgeleid via Doesburg en de Rivierenweg.
Verkeer vanuit Velp naar Westervoort, Zevenaar en Oberhausen via de A12, knooppunt Waterberg (afslag Arnhem-Noord) en de A12 Verkeer vanuit Velp naar Arnhem via de A12 en het knooppunt Waterberg (afslag Arnhem-Noord)
Verkeer vanaf de Pleijroute naar Velp via het Lange Water Verkeer vanaf de Pleijroute naar Utrecht en Apeldoorn via de A12 richting Oberhausen en de afslag Duiven (afrit 28) en de A12 Verkeer vanaf de Pleijroute naar Dieren en Zutphen via de A12 richting Oberhausen, de afslag Duiven (afrit 28), de A12, afslag Westervoort (afrit 27) en de Rivierenweg (Doesburg).

Tevens wordt de voorsortering, komende uit de richting Zevenaar, veranderd en in de oude situatie teruggebracht. De borden en de voorsorteervakken zijn indertijd gewijzigd om een betere voorsortering te krijgen voor de rijstroken op het plein. Echter vanuit Zevenaar werkt deze maatregel te goed. Gevolg is dat er terugslag op de A12 ontstaat.

Voor de voorgestelde omleidingen zie het volledige persbericht.