Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Open Dag Nij Bosma Zathe - Dag van de Duurzaamheid
28 aug 2009

Onderdeel: Animal Sciences Group

In het kader van de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 9-9-2009, een initiatief van de stichting Urgenda, wordt zaterdag 5 september door de gemeente Leeuwarden de Leeuwarder Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Duurzaam vervoer, duurzaam wonen, duurzaam tuinieren en duurzaam ondernemen worden op verschillende locaties getoond. Er wordt een speciale fietsroute uitgezet van zoân 20 km, een rondje Duurzaamheid, waarbij langs de verschillende duurzame initiatieven gefietst kan worden.

De Leeuwarder Dag van de Duurzaamheid vindt plaats in het duurzame ontwikkelingsgebied Nieuw Stroomland, ten zuidwesten van Leeuwarden. Melkveeproefbedrijf Nij Bosma Zathe bevindt zich in dit gebied en is één van de hoofdlocaties tijdens deze dag. Op Nij Bosma Zathe staan diverse bedrijven met een stand om hun duurzame initiatieven aan het publiek te tonen.

Nij Bosma Zathe zelf is ook open voor publiek. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de biogasinstallatie, waarmee het bedrijf op een duurzame wijze energie opwekt. En vanzelfsprekend zijn ook de koeien, de melkrobot en de jonge kalveren te bewonderen!

Bij deze bent u van harte uitgenodigd op zaterdag 5 september tussen 10 en 16 uur!

Gelein Biewenga
tel. 058 - 216 7592

gemeente Leewarden
tel. 058 â 233 4002 (perstelefoon)