Gemeente Hoorn

Spoorwegovergang Keern tijdelijk afgesloten

Van zaterdag 5 september 01.00 uur tot en met maandag 7 september 04.00 uur is de spoorwegovergang Keern afgesloten voor al het verkeer, ook voor voetgangers. Er vinden werkzaamheden plaats aan het spoor. Ook is er minder treinverkeer mogelijk.

Het middenperron wordt opgeknapt en de sporen 1 en 2 worden vernieuwd tussen het Keern en het NS-station. Hierdoor is er slechts beperkt treinverkeer van en naar het station Hoorn vanuit Amsterdam en Alkmaar.

Omleidingen
Het Keern wordt tussen Dampten en De Weel afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Benzinepomp en B&K garage blijven bereikbaar vanaf de binnenstad. Er is een omleiding voor het fietsverkeer over Van Dedemstraat en Koepoortsweg. Autoverkeer gaat via Dampten, Berkhouterweg, Middelweg en De Weel. Voetgangers worden omgeleid via de Van Dedemstraat en via de loopbrug bij het NS-station. De omleiding staat met borden aangegeven. Lijnbussen gaan over de Liornestraat, de J.D. Pollstraat, de J. Messchaertstraat en de Draafsingel naar het busstion Hoorn. De bushalten van de Van Dedemstraat en de Joh. Poststraat komen te vervallen. Laatste wijziging van deze pagina: 31 augustus 2009